Ahlsell Nordic Golf TourCecilie Leth-Nissen vandt Smørum Ladies Open

Cecilie Leth-Nissen vandt Smørum Ladies Open

Cecilie Leth-Nissen vandt Smørum Ladies Open by ECDRIVE, hvor top-3 var lokale amatører fra Smørum Golfklub.

19-årige Cecilie Leth-Nissen var ét slag fra førstepladen efter anden runde, og med en finalerunde i par vandt hun i -2. Det var fire slag bedre end 17-årige Amalie Leth-Nissen, der er hendes lillesøster, og 20-årige Natacha Høst Husted i +2.

En total triumf for Smørum Golfklub, der siger noget om de talenterne i klubben, men også om niveauet på LET Access Series, hvor der forholdsvis ofte er lokale amatører med helt fremme. Cecililie og Amalie Leth-Nissen har haft deres golfmæssige opvækst i Hjortespring, men skiftede til Smørum sidste år.

Gemma Clews fra England blev bedste professionelle spiller på en 4. plads i +3, og fik dermed førstepræmien på 8.000 €.

Gemma Clews, der på en 4. plads blev bedste pro i Smørum Ladies Open by EC DRIVE 2022 – Foto: Jesper Vinzents

Yderligere tre danske amatører sluttede i top-10, da Eloise Healey, Sofie Kibsgaard Nielsen og Cecilie Finne-Ipsen delte 10. pladsen i +7.

LET spilleren Linette Holmslykke blev nr. 20 i +9, Olivia Grønborg og Puk Lyng Thomsen nr. 22 i +10, Nicole Bonde Lørup nr. 37 i +14, Cecilie Nielsen og Louise Markvardsen nr. 44 i +18, Fie Olsen nr. 54 i +17,Rosa Barnak nr. 57 i +18, Christina Thouber nr. 59 i +19 og Viola Kruse nr. 61 i +20. De øvrige danskere missede cuttet.

Årets næsthøjeste præmiesum

Der blev spillet om 50.000 £, hvilket af 18 turneringer på LET Access Series kun overgås af sæsonfinalen i Paris, hvor der spilles om 80.000 €.

Efter 10 års fravær var LET Access Series tilbage i Danmark, hvor hele 20 danske talenter var med i Smørum. Turneringen var tællende til LET Access Series, der er niveauet lige under Ladies European Tour, og den nordiske Ahlsell Nordic Golf Tour med base i Sverige.

Smørum Ladies Open by EC DRIVE, resultat

Top-3 i Smørum Ladies Open by EC DRIVE 2022: Amalie og Cecilie Leth-Nissen samt Natacha Høst Husted – Foto: Jesper Vinzents

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

20 mio. $ – så meget tjente spillerne i Masters 2024

Man er ikke med i Masters for pengenes skyld, og på Augusta National taler man helst ikke om det. Men ikke desto mindre er...

Er der “gummiarm” i dansk golf?

Dansk golf er i rivende udvikling - altså når vi selv skal sige det. Dog forekommer det mig, at når danske golfspillere endelig kommer...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk