AnbefaletSag om Made in Denmark støtte ligner en politisk farce

Sag om Made in Denmark støtte ligner en politisk farce

Sagen om støtte fra Region Nordjylland til Made in Denmark er ved at udvikle sig til en politisk farce, da et nyt forslag blev nedstemt tirsdag.

Nu skal beløbet hæves igen, men det er uvist, om der er politisk flertal for det. Læs mere om baggrunden for sagen nederst i denne artikel.

Den 1. marts blev en indstilling fra Vækstforum Nordjylland om at støtte Made in Denmark 2016 med op mod 7,5 mio. kroner nedstemt af Regionsrådet for Region Nordjylland. Der synes kun at være et politisk flertal for at støtte med 2 mio. kroner, og derfor lavede Vækstforum en ny indstilling på dette beløb.

Fravær havde indflydelse på resultatet
Det var til afstemning, da Regionsrådet holdt møde tirsdag, men efter næsten to timers debat blev støtten på 2 mio. kroner nedstemt med stemmerne 18 mod 17. Nogle stemte nej da man ønsker at støtte med et højere beløb, og i følge Nordjyske.dk skyldes flertallet for et nej blandt andet sygdomsfravær, og alle deltog således ikke i mødet.

Regionsrådet kan ikke selv bestemme beløbet og ændre en indstilling fra Vækstforum, men udelukkende stemme ja eller nej. Med Venstre og Konservative i front har man nu bedt Vækstforum fremsætte et nyt forslag om støtte på 7,5 mio. kroner.

Der skal således formentlig igen stemmes om at støtte Made in Denmark 2016 med 7,5 mio. kroner. Da flere politikere som nævnt var fraværende tirsdag, så er det dog tvivlsomt, om der vil være et flertal for dette beløb.

En endelig beslutning tages måske først i juni, og det begynder at ligne en politisk farce…

Lars Larsen kom for sent til at stille spørgsmål
Der blev ikke lagt fingre imellem, da Lars Larsen kaldte Region Nordjylland for useriøse halv-løgnere eller hel-løgnere, som han ikke kunne samarbejde med.

Ifølge TV2 Nord ville Lars Larsen gerne have stillet spørgsmål under spørgetiden ved dagens møde. Han kom dog nogle minutter for sent, så regionsrådsformand Ulla Astman nægtede at give ham taletid.

MiD_aalborg14-276007Baggrund for sagen
Sagen kort fortalt, så har Region Nordjylland støttet Made in Denmark med 7,5 mio. kroner i hvert af de første to år. I begyndelsen af marts nedstemte Regionsrådet at støtte med samme beløb i år. I stedet så der ud til at være politisk flertal om at støtte med 2 mio. kroner i år.

Det ville presse økonomien for Made in Denmark, og fik en rasende Lars Larsen til at true med at flytte turneringen væk fra Nordjylland. Lars Larsen mener, at Region Nordjylland løber fra en 3-årig aftale om støtte til Made in Denmark, men det blev afvist af regionen.

Lars Larsen har dog samtidig fastslået, at Made in Denmark bliver ved at bestå mange år endnu, så uanset udfaldet vil der fortsat være en dansk Europa Tour turnering. Men hvor den skal afvikles i 2017 og fremefter er endnu uvist.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Savannah Vilaubi vandt Otter Creek Championship

Savannah Vilaubi vandt Otter Creek Championship på Epson Tour, hvor Nicole Lørup missede cuttet. Nyprofessionelle Ingrid Lindblad tjente sin første check med en 25....

Taylor Dickson vandt Blue Cross and Blue Shield of Kansas Wichita Open

Taylor Dickson vandt Blue Cross and Blue Shield of Kansas Wichita Open på Korn Ferry Tour. Med en finalerunde i -5 vandt Taylor Dickson i...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk