Anbefalet- Vi har ikke lovet Made in Denmark 7,5 mio. kroner

– Vi har ikke lovet Made in Denmark 7,5 mio. kroner

Lars Larsen mener, at Region Nordjylland løber fra en 3-årig aftale om støtte til Made in Denmark, men det afvises af regionen.

Made in Denmark havde forventet at få 7,5 mio. kroner i støtte i år. Alt tyder dog på, at beløbet kun bliver 2 mio. kroner.

Region Nordjylland må efter gældende lov kun støtte projekter for ét år ad gangen, men Lars Larsen siger til TV2 Nord, at der er givet håndslag på en 3-årig aftale. Det er dog uklart, hvem den aftale er lavet med, for det afvises, at Regionsrådet har indgået en sådan aftale.

– Regionsrådet har ikke besluttet på noget tidspunkt, at der skulle gives et fast beløb, siger Henrik Ringbæk Madsen (S), som er formand for Udvalg for Vækst, Innovation og Kompetencer i Region Nordjylland, til TV2 Nord.

Borgmester: – En forkert beslutning
Lars Larsen truer med at flytte Made in Denmark til et andet sted i Danmark.

– Hvis de postulerer, at de ikke har sagt ja til tre år – så er de fulde af løgn, sagde Lars Larsen fredag til TV2 Nord.

At Made in Denmark sandsynligvis skal flyttes fra Himmerland ærgrer naturligvis Knud Kirstensen (K), som er borgmester i Vesthimmerlands Kommune. For kommunen er Made in Denmark meget betydningsfuld:

– Det er jo ganske forfærdeligt, hvis det er tilfældet. Der må jeg så bare sige, at det flertal i regionsrådet som har fravalgt at give det tilskud i 2016, der har de valgt forkert, siger Knud Kristensen.

I begyndelsen af marts nedstemte Regionsrådet for Region Nordjylland et forslag om, at støtte Made in Denmark med op til 7,5 mio. kroner i år. Svarende til det beløb, man har støttet den danske Europa Tour turnering med de første to år.

Der er nu fremsat et nyt forslag om, at Regionsrådet støtter med 2 mio. kroner, hvilket der skal stemmes om i slutningen af marts.

Indslaget fra TV2 Nord kan ses nedenfor og på deres hjemmeside her.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Herrer: Penge- og pointranglister, 2. oktober 2023

Ugens helt store turnering var naturligvis Ryder Cup, som Europa vandt, men der blev spillet på Asian Tour og Nordic League. Jaco Ahlers vandt Mercuries...

Kampen om kortene spidser til på Lyngbygaard

Sæsonen nærmer sig med hastige skridt sin afslutning. Der resterer kun tre turneringer, og om blot to og en halv uge kan vi sætte...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk