MajorsMastersNicolai Højgaard har fået invitationen til Masters - er kun ceremoniel

Nicolai Højgaard har fået invitationen til Masters – er kun ceremoniel

Nicolai Højgaard slutter året som nr. 50 på verdensranglisten, hvorfra netop top-50 ved nytår kvalificerer sig til Masters. Kort før jul modtog han også det synlige bevis, da han modtog en invitation fra Augusta National Golf Club til at deltage i Masters. Han delte et billede af invitationen på Instagram, som det kan ses i sin helhed nederst i denne artikel.

Vi har siden begyndelsen af december vist, at 22-årige Nicolai Højgaard ville holde sin plads som nr. 50 og derved kvalificere sig til Masters. Men det er dog alligevel noget særligt at få invitationen, der dog kun er ceremoniel og uden reel betydning, hvilket der kan læses mere om nedenfor.

Masters spilles fra den 11. – 14. april 2024.

Dansk deltagelse for første gang siden 1999

Det er første gang siden 1999, at en dansker er kvalificeret til Masters. I 1999 delte Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard 21. pladsen, da Tiger Woods vandt. De seneste fire år har Masters været uden dansk deltagelse.

Der kan komme flere danskere i Masters, hvis én eller flere rykker i top-50 på verdensranglisten, vinder på PGA Tour eller får én af de sjældne invitationer, der kan gives til spillere som ikke er kvalificeret.

Invitationen har kun ceremoniel betydning

Man taler ofte om Masters invitationen og den er flot, men formelt har den kun ceremoniel betydning. Nicolai Højgaard har kvalificeret sig til Masters, så Augusta National kunne ikke undlade at invitere ham eller andre kvalificerede.

Oprindeligt var Masters en invitationsturnering, men nu kvalificerer man sig via en række kriterier, hvilket bl.a. også er et krav for at være tællende til verdensranglisten. Augusta National kan uddele invitationer, men gør det kun sjældent.

Formentlig sikker på en plads i alle fire majors

Kvalifikationskriterierne for de fire majors er endnu ikke offentliggjort, men bliver kriterierne nogenlunde som tidligere, så kan Nicolai Højgaard se frem til at spille alle fire majors i 2024.

Vi er så godt som sikre på, at han kvalificerer sig til alle fire, men mest sikkerhed er der om tre danskere i The Open.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Reglerne for cuttet i The Open

Cut-reglen i The Open er ganske simpel, da det er top-70 og lige efter anden runde, som klarer cuttet til weekendens finalerunder. Man medtæller...

Hvad var det for en forestilling, Robert Macintyre?

Det var en højst besynderlig forestilling Macintyre og hans caddie leverede på 16.hul under Genesis Open i Skotland, da det lykkes Macintyre at få...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk