MajorsThe OpenTre danskere kvalificeret til The Open 2024

Tre danskere kvalificeret til The Open 2024

Kriterierne for en plads i The Open 2024 offentliggøres først efter nytår, og R&A vil ikke bekræfte, at top-30 på Race to Dubai 2023 ranglisten kvalificerer sig. Vi er dog af flere grunde helt sikre på, at Nicolai og Rasmus Højgaard samt Thorbjørn Olesen er kvalificeret! Så sikre at vi uden bekræftelse tør skrive, at top-30 på Race to Dubai ranglisten 2023 er kvalificeret til The Open.

Tidligere har en top-30 placering på den endelige Race to Dubai rangliste givet en plads i The Open, og sådan var det også i 2023. Det ville The Open (og DP World Tour) dog ikke bekræfte efter sæsonafslutningen i november 2022, og det blev først officielt bekræftet i februar 2023. Vi har kontaktet R&A igen i år, men de vil ikke bekræfte noget.

Det har været lidt usikkert om R&A ville justere lidt på kriterierne for måske bl.a. at give mulighed for flere LIV spillere og/eller Asian Tour spillere i feltet. DP World Tour er blevet svækket de seneste år og Asian Tour styrket, og der kan komme justeringer, men alt tyder på top-30 fra Race to Dubai igen i år.

Og de tre danskere sluttede i top-20, da Nicolai Højgaard blev nr. 2, Thorbjørn Olesen nr. 9 og Rasmus Højgaard nr. 18 på Race to Dubai ranglisten.

Qualifying Series afslører kvalificerede spillere

Selvom R&A ikke vil bekræfte at top-30 på Race to Dubai ranglisten kvalificerer sig til The Open 2023, så gør de det indirekte.

The Open Qualifying Series begyndte i sidste uge med Joburg Open. Her var Thriston Lawrence, Romain Langasque og Shubhankar Sharma angivet til allerede at være kvalificeret til The Open 2024

Lawrence og Langasque blev henholdsvis nr. 19 og 28 på Race to Dubai ranglisten, mens Sharma blev nr. 8 i The Open 2023, hvilket må være deres adgangsvej til The Open. Zander Lombard, der blev nr. 31 på Race to Dubai ranglisten, deltog også i Joburg Open, men er ikke kvalificeret til The Open.

I denne uge spilles om tre The Open pladser fra ISPS Handa Australian Open. Her er bl.a. Daniel Hillier angivet til at være kvalificeret til The Open, og han sluttede som nr. 30 på Race to Dubai ranglisten i 2023.

Eftersom vi ikke kender kriterierne for en plads i The Open 2024, så kan de nævnte spillere være kvalificeret på anden vis! Men med bl.a. Romain Langasque og Daniel Hillier i The Open feltet og Zander Lombard der ikke er kvalificeret, så tror vi på at top-30 kvalificerer sig.

Spilles på Royal Troon hvor Stenson vandt over Mickelson

The Open 2024 spilles på Royal Troon Golf Club i Skotland fra den 18. – 21. juli. Royal Troon var senest vært for The Open i 2016, hvor Henrik Stenson vandt en episk duel mod Phil Mickelson, mens Søren Kjeldsen blev delt nr. 9.

Det bliver 10. gang Royal Troon er vært for The Open, og en enkelt gang er AIG Women’s Open blev spillet på banen, hvilket var i 2020 hvor Sophia Popov vandt.

Henrik Stenson efter sejren i The Open 2016 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Gustav Frimodt fører foran Frederik Kjettrup på PGA Tour Americas

Gustav Frimodt og Frederik Kjettrup har fået en forrygende start i deres debut på PGA Tour Americas, hvor de er nr. 1 og 2 efter...

Verdensranglisterne, 17. juni 2024

Bryson DeChambeau rykkede frem som nr. 10 i verden, hvilket dog ikke er nok for ham til at kvalificere sig til OL. Lilia Vu...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk