Den forsvarende mester Jordan Spieth spillede sig frem på en delt førsteplads i The Open inden finalerunden på Carnoustie, hvor Thorbjørn Olesen er ude af topstriden.

For tredje dag i træk var Thorbjørn Olesen rundt i -1, og det var ikke godt nok på en dag, hvor der skulle scores lavt for at være med i toppen. Vejret var perfekt indtil sidste på dagen, hvor det blæste lidt op. Thorbjørn lavede en eagle på 14. hul og tre birdies men også fire bogeys, så han faldt tilbage til en delt 20. plads i -3 fra en 14. plads efter anden runde.

41 spillere var under par i tredje runde. Af dem var 31 bedre end Thorbjørn med runder i -2 eller bedre. Thorbjørn er seks slag fra førstepladsen, så realistisk set er sejren udenfor rækkevidde, men han er blot to slag fra en delt 6. plads.

Amatøren Nicolai Højgaard missede cuttet efter anden runde. Han skal allerede igen i næste uge spille en stor turnering, da han og tvillingebroderen Rasmus har fået en invitation til Europa Tour turneringen Porsche European Open i Hamborg.

Spieth begyndte dagen med en eagle

Jordan Spieth drivede greenen på 1. hul og holede puttet for en eagle. Siden fulgte fire birdies og med en bogeyfri runde i -6 deler han førstepladsen i -9 med Xander Schauffele og Kevin Kisner. Kisner der førte med ét slag efter første runde, og var på en delt førsteplads efter anden runde.

Det er sjette gang at 24-årige Jordan Spieth fører en major efter tredje runde. Han har vundet tre majors med sejre i Masters 2015, US Open 2015 og The Open 2017.

Jordan Spieth – Foto: golfsupport.nl
Tiger og McIlroy er fire slag fra førstepladsen

Kevin Chappell er nr. 4 i -7 foran Francesco Molinari i -6, mens Tiger Woods, Webb Simpson, Alex Noren, Rory McIlroy, Tommy Fleetwood og Zach Johnson deler 6. pladsen i -5.

Tiger spillede en flot runde med seks birdies på de første 14 huller inden en bogey på det svære 16. hul gav en runde i -5.

42-årige Tigers seneste af 14 major sejre var i US Open 2008,og hans seneste af 79 PGA Tour sejre var i 2013. Hans tredje runde i 66 slag var dog hans bedste i en major siden Masters 2011, og han tror selv på muligheden for en sejr.

Justin Rose var dagens bedste med en runde i -7, der giver ham en 13. plads i -4 sammen med bl.a. Adam Scott.

Justin Rose – Foto: golfsupport.nl
60-årige Langer gik en 68’er

Med bl.a. en eagle på 14. hul var Bernhard Langer rundt i -3, så han rykkede frem til en 36. plads i -1 som han bl.a. deler med Phil Mickelson og Thorbjørns spillepartner Rickie Fowler, som skuffede med en runde i +2 efter bl.a. en 8’er på par-5 hullet 6.

Bernhard Langer – Foto: golfsupport.nl

Patrick Reed er nr. 40 i par, Jason Day nr. 51 i +1, amatøren Sam Locke nr. 56 i +2, mens Henrik Stenson, Paul Casey og Brooks Koepka deler 61. pladsen i +3.

Viasat Golf og Viaplay.dk sender hele 47 timers direkte golf fra The Open, mens det meste af søndagens finalerunde også sendes på TV3 Sport. Som altid kan ugens sendetider ses på www.19hul.dk/tv.

The Open, leaderboard

Tilskuere mødes og tager en pause i teltbyen under The Open 2018 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.