Korn Ferry TourFørste 57'er i en PGA Tour sanktioneret turnering

Første 57’er i en PGA Tour sanktioneret turnering

Cristobal Del Solar gik en 57’er i første runde af Astara Golf Championship presented by Mastercard på Korn Ferry Tour! Den hidtil laveste runde nogensinde i en turnering under PGA Tour paraplyen, der udover PGA Tour bl.a. også tæller Korn Ferry Tour og PGA Tour Champions. Se video-interview nederst i denne artikel.

To eagles og ni birdies på Country Club de Bogota-Pacos i Colombia gav en runde i 57 slag på par-70 banen. Og det endda med pars på de sidste 3 huller.

– Det var vanvittigt, men ærligt talt kendte jeg ikke min score, sagde Del Solar efter runden og fortsatte:

– Jeg vidste selvfølgelig, at jeg spillede fantastisk, og det fortsatte bare. Alt klikkede.

Opdateret: Aldrich Potgieter gik en 59’er i anden runde og Kevin Velo vandt. Cristobal Del Solar blev nr. 5 efter en flot finalerunde i -8, som var dagens bedste, men han gik tredje runde i +4.

Furyk og Jaeger har gået en 58’er

Den hidtil bedste score var 58 slag. Stephan Jaeger gik en 58’er i første runde af Ellie Mae Classic at TPC Stonebrae 2016 på Korn Ferry Tour. En turnering han vandt med syv slag foran Rhein Gibson, der er mere om nedenfor. Ugen efter gik Jim Furyk en 58’er i Travelers Championship på PGA Tour, hvor han blev nr. 5.

Mens runden i 57 slag er den hidtil laveste score, så har der i relation til par været flere runder i -13. Senest Adam Hadwin med en 59’er i tredje runde af CareerBuilder Challenge som Hudson Swafford vandt.

En 57’er på Alps Tour – verdensrekorden er 55 slag

Set bredt over alle professionelle tours var David Carey fra Irland  angiveligt den hidtil eneste med en 57’er, som han gik i Alps Tour turneringen Cervino Open 2019, hvilket dog var på en par-68 bane.

Australske Rhein Gibson, der pudsigt nok er forsvarende mester i Astara Golf Championship, har i øvrigt verdensrekorden for den laveste runde nogensinde, da han i 2012 gik en 55’er (-16) på River Oaks Golf Club i Oklahoma, USA.

Det var en privat runde, men den er anerkendt af Guiness World Records som den laveste runde nogensinde. Gibson lavede to eagles og 12 birdies på par-71 banen, der målte godt 6.125 meter.

Fører med fire slag

Cristobal Del Solar fører turneringen i -13 foran Brian Campbell og Michael Johnson i -9

30-årige Cristobal Del Solar har vundet fire gange på PGA Tour Latinoamérica, men endnu aldrig på Korn Ferry Tour, hvor han spiller sin 29. turnering.

Astara Golf Championship presented by Mastercard, leaderboard

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Dobbelt dansk til start i Canadian Open

Både Nicolai Højgaard og Thorbjørn Olesen er taget nordpå til Canada for at spille med i Canadian Open, og danskerne er med i et...

Frafalder alle anklager mod Scheffler – en misforståelse

Alle anklager er frafaldet mod verdensetteren Scottie Scheffler, der blev anholdt inden anden runde af US PGA Championship, og man bekræfter Schefflers forklaring om,...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk