PopulærtPGA TourCantlay fører, Nicolai klarede cuttet og Tiger trak sig fra Genesis Invitational

Cantlay fører, Nicolai klarede cuttet og Tiger trak sig fra Genesis Invitational

Patrick Cantlay udbyggede føringen til fem slag i Genesis Invitational på Riviera CC, hvor Nicolai Højgaard klarede cuttet, mens Tiger Woods trak sig efter 6 huller af anden runde pga. influenza og dehydrering.

I første runde måtte Nicolai Højgaard kæmpe for det, men selvom han missede mange fairways, så gik han alligevel runden i -1. I anden runde måtte han igen kæmpe for det, men tre birdies og tre bogeys i det meget stærke felt gav en fin runde i par, så han er nr. 35 i -1 inden finalerunderne.

Nicolai spillede i en lidt anonym to-bold med Chase Johnson, modtager af Charlie Sifford Memorial Exemption, og han klarede cuttet som nr. 42 i par.

Det er en Signature Event med en præmiesum på 20 mio. $, hvoraf vinderen får 4 mio. $. Men selvom der blot er 70 spillere i feltet, så var der cut efter anden runde, så kun top-50 og alle indenfor 10 slag er med i weekenden.

Cantlay fører med fem slag

Med -7 i første runde og -6 i anden fører Patrick Cantlay i -13 foran Luke List, Jason Day og MacKenzie Hughes i -8.

Cantlay har i øvrigt Joe LaCava, der tidligere gik for Tiger, som caddie.

Viktor Hovland er nr. 20 i -3, mens Rory McIlroy og Ludvig Åberg deler 31. pladsen i -2. McIlroy begyndte dagen som nr. 64 i +3, men kæmpede sig tilbage med en runde i -3.

Det er en Signature Event med en præmiesum på 20 mio. $. Men  selvom der blot er 70 spiller, så er der cut efter anden runde, så kun top-50 og alle indenfor 10 slag er med i weekenden.

I forhold til cut-grænsen var 10 slags reglen hurtigt ude af billedet, da Cantlay fører i -13 og -3 giver en delt 20. plads. Så top-50, svarende til 52 spillere i +1 eller bedre, klarede cuttet.

Blandt de spillere der missede cuttet kan nævnes Sepp Straka, Wyndham Clark, Justin Thomas og Matt Fitzpatrick.

Tiger trak sig efter 6 huller

Tiger gik første runde i +1 og var +1 efter 6 huller da han trak sig under anden runde. Forklaringen var sygdom, og efterfølgende sagde hans ven og vicedirektør for Tigers TGR selskab, der arrangerer turneringen, Rob McNamara, at Tiger havde influenza lignende symptomer torsdag aften.

Det var værre fredag morgen, og Tiger havde lidt feber. Da Tiger kom ud på banen følte han sig svimmel, og blev efter han trak sig behandlet med drop da han var dehydreret, og han fik det angiveligt meget bedre.

Det var Tigers første tællende PGA Tour turnering siden han klarede cuttet (for 23. år i træk) i Masters 2023, men trak sig inden finalerunden. Efterfølgende blev han oprereret i sin højre fod og spillede ikke før han i december blev nr. 18 i Hero World Challenge. Sidstnævnte tæller til verdensranglisten, men ikke til PGA Tour ranglisterne.

discovery+ og Eurosport 2 sender direkte. Se ugens sendetider på 19hul.dk/tv.

Genesis Invitational, leaderboard

Patrick Cantlay med sin caddie Joe LaCava under Genesis Invitational 2024 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Se højdepunkter fra finalerunden af Masters 2024

Se stemningsfulde højdepunkter fra finalerunden af Masters, som i overbevisende stil blev vundet af Scottie Scheffler foran major debutanten Ludvig Åberg. Nicolai Højgaard var nr. 6...

Se Masters 2024 præmieoverrækkelsen

Scottie Scheffler vandt Masters 2024 og, traditionen tro, fik han overrakt den grøn vinderjakke af den forsvarende mester Jon Rahm, der blev nr. 45....

De fem nyeste artikler på 19hul.dk