AnbefaletWGC på Trump Doral "Blue Monster" flyttes til Mexico!

WGC på Trump Doral “Blue Monster” flyttes til Mexico!

WGC – Cadillac Championship får ny titelsponsor, og flyttes fra den Donald Trump ejede Doral bane. Næste år spilles turneringen i Mexico, hvilket er en ekstra torn i øjet på Trump, som tidligere har udtalt sig meget kritisk overfor Mexico og mexicanere.

PGA Touren understreger, at det ikke er en politisk beslutning, men sponsoraftalen med Cadillac er udløbet. Man har ikke kunnet finde en ny titelsponsor i Florida, men det er lykkedes i Mexico.

I 2013 lavede Donald Trump en 10-årig aftale med PGA Tour omkring turneringen, men der var en klausul om, at turneringen kunne flyttes, hvis man ikke fandt en ny titelsponsor.

Det er det mexicanske konglomerat Grupo Salinas, som bliver titelsponsor. Om det er ét af deres mange selskaber eller koncernen, som bliver sponsor er ikke offentliggjort. Det er heller ikke fastlagt, hvor turneringen spilles, men det bliver i Mexico City.

PGA Tour har spillet på Doral siden 1962
Siden 2007 har WGC turneringen været spillet på Trump National Doral Miami og den berømte Blue Monster bane. Før det var banen fra 1962 til 2006 vært for Doral Open, men næste år kommer der næppe en PGA Tour turnering på resortet, som den republikanske præsidentkandidat Donald Trump købte i 2012.

Tim Finchem
Tim Finchem

Finchem: – Vi har ingen problemer med Trump
På et pressemøde onsdag fastslog PGA Tour direktøren Tim Finchem, at det ikke er en politisk beslutning:

– Ud fra golf synspunkt har vi ingen problemer med Donald Trump. Fra et politisk synspunkt er vi neutrale. PGA Touren har aldrig hverken involveret sig i eller taget hensyn til præsidentkandidaters politik, sagde Tim Finchem.

Trump: – Det er derfor jeg vil være præsident
Ikke overraskende er Donald Trump skuffet over beslutningen. Og at det lige er Mexico som nu skal være vært, gør kun det hele meget værre.

Da rygterne om en flytning florerede tirsdag aften sagde Donald Trump på Fox News:

– Jeg har lige hørt, at PGA Tour flytter turneringen fra Miami til Mexico. De flytter den til Mexico City, så jeg håber, at de har en forsikring mod kidnapning.

Da det var offentliggjort onsdag, udsendte Trump en skriftlig udtalelse:

– Det er en trist dag for Miami, USA og for golfsporten. Som andre virksomheder har PGA Tour har sat profit over tusindvis af amerikanske jobs, millioner af dollars i indtægter til lokale virksomheder og velgørenhed samt fornøjelse for flere hundrede tusinde fans, som har gjort turneringen til en årlig tradition, siger Donald Trump bl.a. i sin skriftlige udtalelse og fortsætter:

– Denne beslutning understreger kun grunden til, at jeg stiller op som præsident for USA.

Donald Trump har udtalt sig meget kritisk om Mexico
Da Donald Trump i juni 2015 annoncerede sit kandidatur til at blive præsident i USA, benyttede lejligheden til at lægge sig ud med med Mexico som nation og de mange mexicanere som arbejder i USA.

– Når Mexico sender sine folk, så sender de ikke de bedste. De sender folk, der har mange problemer, og bringer de problemer til os. De tager stoffer med. De er voldtægtsmænd. Men jeg antager, at nogle af dem er gode folk, sagde Donald Trump bl.a. i sin tale.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Scheffler vandt Masters for anden gang – nedtur for Nicolai Højgaard

Scottie Scheffler vandt Masters 2024, hvor Nicolai Højgaard blev nr. 16 efter bl.a. en 7'er på par-3 hullet 12. Ærgerligt, men alligevel også en...

Se fantastiske slag der har defineret bag-ni under Masters

Det siges, at Masters afgøres på bag-ni om søndagen, og mod slutningen af den traditionsrige major på Augusta National er der ofte også en...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk