AnbefaletBalladen om Donald Trump

Balladen om Donald Trump

Nogle elsker ham, mens andre elsker at hade ham. Donald Trump gør tingene på sin egen måde, og deler vandende. Han er kontroversiel, men bliver måske alligevel USA’s næste præsident.

Når Trumps gøren og laden vedrører golf, så skyldes det primært, at Donald Trump ejer flere markante baner rundt om i verden. Ailsa Course på Trump Turnberry er én af verdens bedste linksbaner og blandt de ti The Open baner. Og Trump National Doral med Blue Monster banen er en klassiker, som er vært for næste uges WGC – Cadillac Championship.

Problemerne blev store da Trump ville være præsident
Donald Trumps store ego og holdninger har tidligere skabt udfordringer hos golfsportens organisationer, men det har man kunnet håndtere.

At Trump vil være præsident skabte nye udfordringer, da golf-organisationerne vil være upolitiske. En turnering på en Trump bane skulle helst ikke blive opfattet som en støtte til hans politiske projekt. Men her stoppede det ikke.

Da Donald Trump i juni 2015 annoncerede sit kandidatur til at blive præsident i USA, benyttede han tilmed lejligheden til at lægge sig ud med med Mexico som nation og de mange mexicanere som arbejder i USA.

– Når Mexico sender sine folk, så sender de ikke de bedste. De sender folk, der har mange problemer, og bringer de problemer til os. De tager stoffer med. De er voldtægtsmænd. Men jeg antager, at nogle af dem er gode folk, sagde Donald Trump bl.a. i sin tale.

Udtalelsen var for meget for mange golforganistationer, som tog afstand fra hans udtalelser.

I første omgang troede mange, at Trump ville fortryde en sådan udtalelse, da det kunne skade hans valgkampagne. Senere har det dog vist sig, at Trump ikke er bange for at gentage og forstærke sine markante holdninger.

Grand Slam blev aflyst pga. udtalelser fra Trump
Donald Trump stod ved sine sine markante udtalelser, som kan opfattes diskriminerende og racistiske.

Det blev for meget for PGA of America, så i juli 2015 valgte man at aflyse PGA Grand Slam of Golf. Turneringen for årets major vindere skulle være spillet på Trump National Course i Los Angeles den 20. – 21. oktober.

Man forsøgte først at finde en anden bane, men det var ikke muligt med det korte varsel.

PGA Grand Slam blev spillet første gang i 1979, og frem til sidste år var turneringen blevet spillet hvert år siden 1988.

LPGA ville gerne flytte Women’s British Open
Som beskrevet onsdag, så blev Ricoh Women’s British Open 2015 spillet på Trump Turnberry, selvom det ikke var med LPGA’s gode vilje.

LPGA ville gerne have flyttet turneringen, men det var ikke muligt med tre ugers varsel, da det så ville gå ud over turneringen. Så man accepterede, men understregede samtidig, at det ikke skulle ses som en støtte til Trump.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Schauffele fører – Scheffler i top-5 efter dramatisk fredag

Anden runde af US PGA Championship blev forsinket, så 17 spillere mangler at færdigspille de sidste huller. Thorbjørn Olesen og Rasmus Højgaard er sikkert...

Scottie Scheffler anholdt inden anden runde af US PGA Ch’ship

Scottie Scheffler, der er nr. 1 på verdensranglisten, blev anholdt og lagt i håndjern tidligt fredag morgen på vej mod anden runde af US...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk