AnbefaletTrump Turnberry er stadig The Open bane, men...

Trump Turnberry er stadig The Open bane, men…

Donald Trump havde håbet, at Turnberry skulle være vært for The Open i 2020, men det bliver tidligst i 2022. Og måske ikke så længe Donald Trump ejer banen.

Trump kæmper en ihærdig kamp for at blive den næste amerikanske præsident. Det står ham frit for at stille op til et demokratisk valg, og han finansierer selv sin kampagne, men det har alligevel indflydelse på golfsporten og nogle af de største turneringer.

Golfsportens organisationer forsøger at være upolitiske, og det harmonerer dårligt med Trumps bastante udtalelser. Nogle frygter, at en turnering på en Trump bane opfattes som en støtte til ham og hans kampagne.

Sidste sommer udtalte Trump sig meget kritisk om mexicanere, og siden har han også haft meget skarpe holdninger til bl.a. immigranter og muslimer.

Forbedringer for mere end 1,5 mia. kroner!
Som en del af sit forretningsimperium ejer farverige Trump en del golfbaner. Blandt dem Turnberry, som han omdøbte til Trump Turnberry efter købet i 2014.

Siden er han gået igang med forbedre banen og hotellet. En investering der angiveligt er på omkring $ 250 mio. svarende til mere end 1,5 mia. kroner! Noget der også skulle få The Open tilbage til Turnberry, og indtil sidste sommer havde mange ventet, at banen blev vært for The Open 2020.

The Open kommer ikke til Turnberry foreløbigt
I december citerede The Independent dog unavngivne kilder hos arrangøren R&A for at sige, at The Open ikke skulle spilles på Trump Turnberrry i 2020. Det blev også antydet, at banen ikke blev vært, så længe den er ejet af Trump.

Nu har den nye R&A chef Martin Slumber så udtalt sig om sagen, og The Open skal tidligst spilles på Turnberry i 2022.

– Vi har samtaler om 2020 og 2021, og én af dem bliver i England for at skabe balance mellem baner i England og Skotland. Vi har ikke diskuteret Turnberry, og banerne fra 2022 og frem tager vi først stilling til om nogle år, sagde Slumber ifølge The Guardian.

Martin Slumber understregede, at Trump Turnberry stadig er blandt de ti The Open baner. Han kommenterede ikke direkte på Trump, men gjorde det så lidt alligevel:

– Som organisation har vi sagt, at vi mener golf skal være tilgængelig for alle uanset køn, race, nationalitet og religion, og det er vores holdning.

Værtsbanerne for The Open er offentliggjort frem til 2019. I 2016 spilles på Royal Troon, i 2017 på Royal Birkdale, i 2018 på Carnoustie og i 2019 er det på Royal Portrush i Nordirland.

The Open 2021 forventes at blive på Old Course
I 2021 spilles den 150. udgave af The Open, og det forventes at blive på Old Course St Andrews. Det er dog endnu ikke offentliggjort.

Trump Turnberry var senest vært for The Open i 2009 og før det i 1994, 1986 og 1977.

LPGA ville flytte Women’s British Open fra Turnberry
Trump Turnberry var vært for Ricoh Women’s British Open sidste år, men det var ikke med LPGA’s gode vilje.

Turnberry
Turnberry

LPGA ville gerne have flyttet turneringen ovenpå Trumps kontroversielle udtalelser om mexicanere. I en udtalelse skrev LPGA, at det dog ikke var muligt med tre ugers varsel, for så ville det gå udover turneringen. Man understregede, at det dog på ingen måde skulle ses som en støtte til Trumps holdninger.

Turnberry var også vært for Women’s British Open 2002, mens The Senior Open Championship blev spillet på banen i 2012, 2006, 2003, 1990, 1989, 1988 og 1987.

WGC – Cadillac Championship på Trump National Doral
I næste uge spilles WGC – Cadillac Championship på Trump National Doral, og som navnet antyder er det en Donald Trump ejet bane.

Der har været spekuleret i, om denne turnering skulle flyttes til en anden banen, men den gennemføres som planlagt. Donald Trump vil sikkert overvære en del af turneringen, som han har gjort det de seneste år, og debatten vil fortsætte.

Noget der dog set udefra ikke ser ud til hverken at skade eller genere Donald Trump ret meget. Dog generer det ham utvivlsomt, hvis The Open ikke snart kommer til Turnberry.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Line Toft Hansen spiller LET på en Medical Extension

Dem der følger Ladies European Tour har måske undret sig over, at Line Toft Hansen har været tilbage på LET de seneste uger. På...

Se højdepunkter fra Rasmus Neergaard-Petersens sejr i UAE Challenge

I Challenge Tourens magasin-program om UAE Challenge på Saadiyat Beach Golf Club i Abu Dhabi er der højdepunkter fra Rasmus Neergaard-Petersens sejr. Hans anden sejr...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk