RanglisterVerdensranglisterne, 6. marts 2023

Verdensranglisterne, 6. marts 2023

Kurt Kitayama fik sit gennembrud i USA ved at vinde Arnold Palmer Invitational og han er nu blandt verdens 20 bedste. Hos kvinderne  er den tidligere verdensetter Jin Young Ko nu nr. 3, og der var god dansk fremgang for særligt Nicole Broch Estrup og Sofie Kibsgaard Nielsen.

Herrernes verdensrangliste

Kurt Kitayama vandt Arnold Palmer Invitational presented by Mastercard og rykkede 27 pladser frem, så han nu er helt fremme som nr. 19.

Der var også en lille PGA Tour turnering, Puerto Rico Open, som blev vundet af Nico Echavarria fra Colombia. Han rykkede frem som nr. 287 fra en 406. plads i sidste uge.

De to ECCO Tour turneringer i Spanien gav kun godt 1,42 for en sejr, så Joakim Wikström rykkede kun 31 pladser frem til en 536. plads, mens Jarand Ekeland Arnøy rykkede 82 pladser frem, så han er nr. 703. Før verdensranglisten blev ændret sidste år var der mindst 4 point for en Nordic league sejr.

Nedenfor ses udvalgte spilleres placering på verdensranglisten. Tallet i parentes er placering i sidste uge / efterfulgt af placering den 1. januar 2023.

Kvindernes verdensrangliste

Lily May Humphreys vandt Joburg Ladies Open på LET, hvor Nicole Broch Estrup blev nr. 4 efter at have spillet i førerbolden både lørdag og søndag. Med sejren rykkede Lily May Humphreys 258 pladser frem til en 263. plads, mens Nicole rykkede 29 pladser frem til en 230. plads.

Jin Young Ko vandt HSBC Women’s World Championship, og med sejren rykkede den tidligere verdensetter to pladser frem til en 3. plads.

Sofie Kibsgaard Nielsen var i omspil om sejren i sæsonpremieren på LET Access Series, hvor Lucie Andre vandt Santander Golf Tour – Girona. Her var der point til Puk Lyng Thomsen for en 14. plads, så hun rykker ind som nr. 1331. Hun har tidligere været på verdensranglisten, da hun blev nr. 4 i LETAS sæsonfinalen 2017, men de point var udløbet.

Agathe Laisne vandt sæsonpremieren på Epson Tour, og rykkede 142 pladser frem til en 251. plads.

Nedenfor ses top-10 og danskernes placering på verdensranglisten. Tallet i parentes er placering i sidste uge / efterfulgt af placering den 1. januar 2021: