LET Access SeriesInternational kvindegolf i kalendermæssigt smørhul

International kvindegolf i kalendermæssigt smørhul

Fra 31. juli til 2. august 2023 er Smørum Ladies Open by ECDRIVE for anden gang på den internationale golfkalender for kvinder. Turneringen er en del af LET Access Series under Ladies European Tour.

Et kig på kvindernes golfkalender for 2023 viser, at Smørum i sandhed er landet i et smørhul med årets termin. Lige før ligger den pengemæssigt mest eftertragtede turnering, EVIAN Masters i Frankrig (27.-30. juli 2023), og dagen efter Smørum Ladies Open (SLO), står der Scottish Open (3.-6. august 2023) på skemaet.

Begge turneringer er normalt besat af inviterede spillere, der ligger øverst på ranglisterne. Det betyder, at de bedste i resten af det skarpe, europæiske felt sætter kursen mod Danmark og Smørum, for at dominere blandt de 132 spillere i landets eneste professionelle turnering for kvinder. Den samlede præmiesum er i år på €60.000 (næsten 450.000 kroner), og det har fået de professionelle kvinder ud af starthullerne, så der allerede nu er venteliste.

En af de heldige, der har fået plads er engelske Gemma Clews, der løb med den største præmiecheck i fjor, på trods af, at der var ikke mindre end tre amatørspillere foran hende – og det var alle spillere fra Smørum Golfklub.

Lokal dominans i 2022

Cecilie Leth-Nissen vandt, mens hendes lillesøster Amalie og klubkammeraten Natacha Høst-Husted delte andenpladsen. Amalie er siden blevet professionel, så måske bliver det en Smørum-kvinde, der 2. august kan løfte både det eftertragtede trofæ og den medfølgende check. Nanna Koerstz Madsen – Danmarks første LPGA-vinder – og Emily K. Pedersen spiller i Evian og Scottish Open.

Forud for selve turneringen gennemføres 30. juli en PRO/AM, hvor hold med fire spillere sammensættes af én topspiller og tre klubgolfere – typisk erhvervsfolk, der støtter projektet ved at købe tre pladser til kunder og/eller medarbejdere. For de fleste klubgolfere er det oplevelse ud over det sædvanlige at spille med en, der ved præcist, hvor langt hun slår, hvordan hun kommer ud af problemer (scrambling), og hvordan greens skal læses for at slå tættest på flaget og helst i koppen.

Allerede nu er det muligt at tegne sig for et – eller flere – PRO/AM-hold ved at kontakte golfdirektør Keld Østergaard Christensen i Smørum Golfklub. Behovet for frivillige er også stort, herunder muligheden for at kunne have en eller to af pigerne privat indkvarteret under turneringen.

www.smorumgolf.dk

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Kvinder: Penge- og pointranglister, 4. marts 2024

Hannah Green vandt HSBC Women’s World Championship på LPGA, hvor Emily K Pedersen blev nr. 41. Emily tjente 7.963 $ svarende til 55.000 danske kroner,...

Mason Andersen vandt 117 Visa Argentina Open

Amerikanske Mason Andersen vandt 117 Visa Argentina Open presented by Macro på Korn Ferry Tour. Argentina Open blev spillet første gang i 1905, men...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk