RejserDanmark, rejserGolf på Djursland

Golf på Djursland

Hotel Fuglsøcentret er ikke kun kendt for sine koncerter. Resortet i Mols Bjerge er også kendt for sine golfkurser. Golfspillerne kan komme på Golfophold på Djursland fra april til oktober. Det betyder skræddersyet undervisning for kursisterne og udflugter til Kalø Golf Club, Ebeltoft Golf Club og Lübker Golf Klub, som DP World Tour i øvrigt besøger fra den 22. til den 25. august 2024 med Nicolai og Rasmus Højgaard, Thorbjørn Olesen og mange andre professionelle golfere fra ind- og udland.

Ebeltoft Golf Club og Ebeltoft Vig © Ebeltoft GC

Hotel Fuglsøcentret har også Golfskole i skøn natur, hvor man kan komme på skolebænken og blive undervist af en PGA pro mellem april og august i Kalø Golf Club. Eleverne kan både spille 18-hullers banen – der har udsigt over Aarhus Bugt – og klubbens par-3 bane, som er placeret i en gammel frugtplantage, hvorfra der også er havudsigt.

Kalø Golf Club. 14. hul © Lynge & Larsen, Kalø GC

Fuglsøcentret har faktisk også sin egen golfbane. ”Men den er kun for sjov,” som centrets direktør Peter Brinks siger. Ikke desto mindre er det en stor oplevelse at gå en tur på banen, som man kan se det HER.

Hotel Fuglsøcenters naturgolfbane med Helgenæs i baggrunden © Hotel Fuglsøcentrets Arkiv

Naturgolfbanen ligger i noget af den mest vidunderlige natur i Mols Bjerge, en kort spadseretur fra det trestjernede turistmål Trehøje, tre store gravhøje fra bronzealderen.

Fra naturgolfbanen på Mols har man udsigt til Ebeltoft og Ebeltoft Vig

Alle der bor på Hotel Fuglsøcentret spiller naturgolfbanen gratis, for os andre er det en pay-and-play bane.

Golfspillerne kombinerer ofte deres besøg på Djursland med en overnatning på Fuglsøcentret, når der er live koncerter, og det er der tit, faktisk er der omkring 75 om året, hvilket gør resortet til en af Danmarks største koncertarrangører.

Et modent publikum fra hele landet valfarter til Mols Bjerge, når Allan Olsen, Suzi Quattro, Lars Lilholt, Kim Wilde, Pernille Rosendahl eller andre velkendte artister er på plakaten. Opskriften er meget populær: en tre-retters middag, musik, dans og after-party. Og morgenmad, når man også har bestilt overnatning.

Elizabeth med hindbærsnitter til gæsterne på terrassen

Efter golfspillet kan det varmt anbefales at lægge vejen forbi Fuglsø – en meget lille landsby hist hvor vejen slår en bugt mellem Fuglsøcentrets naturgolfbane og Trehøje – og få ny energi på Fuglsø Kro. Her serverer Elizabeth hjemmebagte boller og hjemmebagte hindbærsnitter, der med god grund er verdensberømte fra Mols til Skagen. Det herlige bagværk fås dog kun i påsken og pinsen og i skolernes sommerferie.

Vil man udforske området nærmere, og apostlenes heste er trætte efter golfrunden, kan man skifte til islænderheste hos Turridning Mols Bjerge, som man finder lige bagved Fuglsø Kro.

Espen og Gertrud, der udgør halvdelen af familien Saxtoft Højlund, er klar til at tage imod de næste gæster på Sølballegaard

Fandt man mod forventning ikke sjælefreden på golfbanen, kan det anbefales at gå nogle få hundrede meter videre fra Fuglsø Kro til Sølballegård, hvor der er udsigt til Aarhus og Trehøje – og til forskellige oplevelser, som skal give både ro og inspiration, hvilket man ved selvsyn kunne konstatere på TV, da Alex Vargas, Simon Kvamm og andre fra Toppen af Poppen havde indlogeret sig på Sølballegård i efteråret 2021.

Når man er på Djursland, skal man lægge vejen forbi Ebeltoft. Fregatten Jylland er en naturlig tilskuermagnet, men der er mange andre seværdigheder i byen.

Glas – museet for glaskunst har som den jyske fregat også adresse på havnen, der de senere år er blevet Ebeltofts hotteste bydel. Her finder man, udover glasmuseet, skudehavnen, sejlklubben, ro- og kajakklubben, caféer som LøCroq og Aoife Coffee, restauranter som Karens Køkken og Stockfleth, listige butikker som fiskehandleren Flyvefisken, jagt- og fiskebutikken Gudmann og Søn, vin- og ostehandlen Hos Walter, og sågar en ny tegnestue – Indretning Vivian Boje ­­– der arbejder sammen med Paustian A/S.

Maltfabrikken er omdannet til byens kulturhus, ”et aktivt og levende kulturkraftværk”, som der står på hjemmesiden. Det er så sandt, som det er skrevet. Her er kulturtilbud i bred forstand med både lokale og internationale kunstnere. Her er både højt til loftet og en storslået udsigt fra Maltfabrikkens vinduer ud over byen, havnen og Ebeltoft Vig.

Og så er der selvfølgelig også downtown Ebeltoft, hvor turisterne køber ind hos Bygholm Menswear, tager billeder foran Det gamle Rådhus og lytter til vægternes sang.

Tekst: Kim Boje

Fotos, som ikke er akkrediteret i artiklen: Kim Boje

BONUS INFO

HOTEL FUGLSØCENTRET – GOLF OG KONCERTER

GOLFKLUBBER

Stranden ved Ebeltoft Havn

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

De 60 herrer som har kvalificeret sig til OL 2024

Se de 60 mandlige golfspillere som har kvalificeret sig til OL 2024 i Paris. Det er ikke en deltagerliste, da der kan komme afbud...

Herrer: Penge- og pointranglister, 17. juni 2024

Bryson DeChambeau vandt US Open foran Rory McIlroy, der skuffet forlod Pinehurst No. 2 uden at sige tillykke til DeCambeau og efterfølgende har trukket...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk