MajorsThe OpenRasmus Højgaard og Thorbjørn Olesen er klar til The Open 2023

Rasmus Højgaard og Thorbjørn Olesen er klar til The Open 2023

Som ventet er Rasmus Højgaard og Thorbjørn Olesen kvalificeret til The Open 2023, men først nu er det blevet bekræftet officielt.

I november sluttede Rasmus Højgaard som nr. 16 og Thorbjørn Olesen som nr. 26 på DP World Tour ranglisten, hvilket giver dem en plads i den europæiske major. Tidligere har top-30 kvalificeret sig til The Open, men med uroen omkring LIV Golf ville The Open (og DP World Tour) ikke bekræfte det i efteråret.

For Rasmus Højgaard bliver det en debut i The Open, mens Thorbjørn Olesen har deltaget otte gange tidligere med en 9. plads i 2012 og en 12. plads i 2018 som det hidtil bedste.

Her på 19hul.dk prøvede vi sidste år flere gange at få det bekræftet, men beskeden var, at man først ville offentliggøre kriterierne i februar 2023. Det har man så også har gjort, og som tidligere er top-30 på DP World Tour og top-30 på PGA Tourens FedExCup ranglisten 2022 kvalificeret til The Open.

LIV Golf spillere får også lov til at spille The Open, ligesom de kan spille Masters, selvom de udskammes af Augusta National.

The Open spilles på Royal Liverpool, Hoylake, fra den 20. – 23. juli 2023.

Qualifying Series begyndte før reglerne var offentliggjort

The Open Qualifying Series er fortsat en adgangsvej, og her er Made in HimmerLand én af turneringerne, hvor der spilles om tre pladser i The Open.

I november kvalificerede tre sig via Joburg Open og i december var det tre via ISPS HANDA Australian Open. I sidstnævnte gav det den pudsige situation, at man inddirekte bekræftede at vinderen Adrian Meronk og Adam Scott på 2. pladsen allerede var kvalificeret, men R&A og The Open ville ikke bekræfte hvorfor de allerede havde en plads i feltet!

Vi vender tilbage til alle kriterier i senere artikel, men de kan også ses på theopen.com her.

Thorbjørn Olesen – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Darius van Driel vandt Magical Kenya Open

Darius van Driel fra Holland vandt Magical Kenya Open, hvor Jonathan Gøth-Rasmussen blev bedste dansker. Inden finalerunden var Sebastian Friedrichsen nr. 53 i -1, Jonathan...

Carlos Ortiz vandt International Series Oman foran Oosthuizen og Niemann

Carlos Ortiz vandt International Series Oman, hvor der var en lang række LIV Golf spillere i feltet, og de dominerede da også toppen af...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk