Tommy Fleetwood vandt Nedbank Golf Challenge hosted by Gary Player, hvor Joachim B Hansen blev nr. 17, mens Lucas Bjerregaard sluttede på en sidsteplads.

Joachim B Hansen var nr. 6 i -6 inden finalerunden, som han desværre gik i +4, hvilket gav ham en 17. plads i -2. Turneringen på Sun City blev en stor skuffelse for Lucas Bjerregaard, der blev nr. 63 og sidst i +23 efter en runde i +8.

Joachim kommer med i sæsonfinalen

I sine seneste seks turneringer har Joachim B Hansen ikke blot sikret sig en fornyelse af Europa Tour kortet med tre top-10 placeringer inkl. en 2. plads i Amundi Open de France, men også kvalificeret sig til næste uges sæsonfinale i Dubai, hvortil top-50 på Race to Dubai ranglisten er kvalificeret.

Joachim begyndte ugen som nr. 52 på Race to Dubai ranglisten, men rykker frem som nr. 51, og det er nok til at komme med i Dubai som den sidste, da Tony Finau ikke deltager. Lucas Bjerregaard begyndte som nr. 49 på ranglisten, men faldt tilbage til en 53. plads, så han kan kun komme med, hvis der kommer to afbud de kommende dage.

Tommy Fleetwood vandt efter omspil mod Marcus Kinhult

Inden finalerunden førte Zander Lombard i -11 foran Louis Oosthuizen og Thomas Detry i -10.

Det var dog Tommy Fleetwood og Marcus Kinhult som stak af fra feltet efter runder i henholdsvis -7 og -4, så de sluttede i -12 inden Fleetwood vandt med en par på første omspilshul.

Jason Scrivener, Bernd Wiesberger og Thomas Detry delte 3. pladsen i -8, mens den forsvarende mester Lee Westwood og Louis Oosthuizen delte 6. pladsen i -7.

Fleetwood fik 2,5 mio. $ for sejren

Efter den nye fordeling af præmiesummen i sæsonens tre sidste turneringer fik Tommy Fleetwood hele 2,5 mio. $ af præmiesummen på 7,5 mio. $.

Ved næste uges sæsonfinale i Dubai er der hele 3 mio. $ til vinderen, hvilket bliver den største vindercheck nogensinde i turneringsgolf. Phil Mickelson vandt 9 mio. $ over Tiger i The Match, men det var en opvisningsmatch og ikke en turnering. Da Danny Willett vandt sæsonfinalen sidste år, var førstepræmien på 1,33 mio. $.

Nedbank Golf Challenge hosted by Gary Player, resultat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.