PopulærtDP World TourThorbjørn blev nr. 3, da Forsström vandt Soudal Open

Thorbjørn blev nr. 3, da Forsström vandt Soudal Open

Simon Forsström vandt den belgiske Soudal Open på DP World Tour, hvor Thorbjørn Olesen blev nr. 3 inden han nu rejser til USA og US PGA Championship i den kommende uge med tre danske deltagere.

Nogen har taget en Made in Denmark stol med til Belgien, hvor fotografen så den under Soudal Open 2023 – Foto: golfsupport.nl

Inden finalerunden var Thorbjørn Olesen nr. 11 i -9, og med en flot runde i -5 blev han nr. 3 i -14. Søren Kjeldsen begyndte dagen som nr. 26 i -7, og han blev nr. 33 i -7 efter en runde i par.

John Axelsen gik -4 og blev nr. 38 i -6, mens Martin Simonsen, Thomas Bjørn, Christoffer Bring, Oliver Hundebøll, Marcus Helligkilde og Lucas Bjerregaard missede cuttet. Jeff Winther trak sig under anden runde.

Forsström vandt

Inden finalerunden havde svenske Simon Forsström føringen i -15 foran den lokale helt Thomas Detry i -14. Julien Brun og Jens Dantorp delte 3. pladsen i -12.

Der var lidt slinger i valsen, men med tre birdies på de sidste 5 huller gik Simon Forsström -2 og vandt i -17 foran Jens Dantorp i -16 og Thorbjørn Olesen i -14.

Thorbjørn Olesen – Foto: golfsupport.nl

Mike Lorenzo-Vera, Matthew Southgate og Alexander Björk delte 4. pladsen i -13, mens Thomas Detry gik +2 og faldt tilbage til en 7. plads i -12, som han delte med Richie Ramsay og James Morrison.

For 30-årige Thomas Detry var det således igen lige ved og næsten. Han vandt en enkelt Challenge Tour turnering i 2016, men har aldrig vundet på PGA Tour, selvom han har med fremme en del gange. Han har dog en meget stor sejr, da han vandt ISPS Handa Melbourne World Cup of Golf 2018 sammen med Thomas Pieters, men det er en ikke-tællende holdturnering.

Fra Nordic League til DP World Tour vinder på under et år

34-årige Simon Forsström har haft noget af et år. Han har haft nogle sæsoner på Challenge Touren, hvor han har spillet 102 turnering, men for et år siden spillede han på Nordic League.

En 2. plads i den danske Challenge Tour turnering, Frederikshavn Challenge presented by Hessel, i august 2022 gav ham mulighed for at fortsætte sæsonen på Challenge Touren, og det gjorde han med succes inden han vandt Tourskolen og fik et DP World Tour kort. Nu er han så DP World Tour vinder med et fuldt kort de kommende sæsoner.

15-årige ukrainsk amatør missede cuttet med ét slag

Sidste år klarede den dengang blot 14-årige amatør Lev Grinberg fra Ukraine cuttet og blev nr. 64. Han var den næstyngste  der nogensinde har klaret cuttet på DP World Tour. Den eneste der har været yngre er Guan Tianlang, som var 14 år og 169 dage, da han klarede cuttet i Masters 2013.

Nu er Lev Grinberg blevet 15 år, og har var med igen på en invitation. Han missede cuttet, men med runder i -1 og par var han kun ét slag fra cutgrænsen. Imponerende.

Lev Grinberg – Foto: golfsupport.nl

Lev Grinberg er født i Ukraine, hvor han som 5-årig begyndte at spille golf, men han har i nogle år boet i Belgien. Han og faderen Illya er medlemmer af værtsbanen Rinkven International. Om vinteren tilbringer han en del tid med træningslejre i USA, hvor han også var under corona-nedlukningen, og helt tydeligt er han et stor talent.

Pieters var ikke med – og arrangerer ikke turneringen

Thomas Pieters er den bedste golfspiller i Belgien, men han er i år skiftet til LIV Golf og således ikke med. Det var Thomas Pieters der efter 15 års fravær genoplivede Belgian Open med Belgian Knockout, som Adrian Otagui vandt i 2018 og Guido Migliozzi i 2019.

Belgian Open blev ikke spillet i 2020-21 inden en ny promoter tog over med Soudal Open, som Sam Horsfield vandt i 2022.

Soudal Open, resultat

En kreativ tesstedsmarkering formet som et Soudal produkt under Soudal Open 2023 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Reglerne for cuttet i The Open

Cut-reglen i The Open er ganske simpel, da det er top-70 og lige efter anden runde, som klarer cuttet til weekendens finalerunder. Man medtæller...

Hvad var det for en forestilling, Robert Macintyre?

Det var en højst besynderlig forestilling Macintyre og hans caddie leverede på 16.hul under Genesis Open i Skotland, da det lykkes Macintyre at få...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk