AnbefaletBring og Axelsen klar til DP World Tour via top-25 på Tourskolen

Bring og Axelsen klar til DP World Tour via top-25 på Tourskolen

Christoffer Bring og John Axelsen har kvalificeret sig til DP World Tour via Tourskolen, der blev vundet af svenske Simon Forsström. Over seks runder var Nicolai Kristensen ét slag fra et DP World Tour kort!

Bring og Axelsen delte 5. pladsen inden den sjette og sidste runde på Infinitum i Spanien, hvor der var DP World Tour kort til top-25 og lige.

Christoffer Bring var -6 efter 14 huller, men lavede to bogeys og en dobbeltbogey på sine sidste 4 huller. En runde i -2 gv en 7. plads i -22, og den delte han med John Axelsen, der ligeledes gik -2 efter tre birdies og en bogey. Begge har dermed fået et DP World Tour kort til 2023 sæsonen, som allerede begynder i næste uge med Joburg Open i Sydafrika og Fortinet Australian PGA Championship i Australien.

28 spillere i -17 eller bedre fik et DP World Tour kort.

23-årige Christoffer Bring vandt det individuelle EM i 2021. Han har spillet på Nordic League i år, hvor han blev nr. 15 på ranglisten, og han er gået hele vejen fra First Stage af Tourskolen til et DP World Tour kort.

24-årige John Axelsen har en række sejre og store resultater på sit CV heriblandt Eisenhower Trophy 2018 sammen med Højgaard tvillingerne. Han har vundet tre Nordic League turneringer i år, og vandt GolfBox Road to Europe ranglisten foran Simon Forsström, der vandt Tourskolen.

John Axelsen – Foto: Svenska proffstourerna
Lige ved og næsten for Nicolai Kristensen

30-årige Nicolai Kristensen blev nr. 29 i -16 efter en finalerunde i -3. èt slag fra en delt 23. plads, som ville have givet et kort. Han vandt sin første Challenge Tour sejr i juni, og lå længe i top-20 og til et DP World Tour kort via ranglisten, men sluttede som nr. 32 i 2022, mens han blev nr. 34 i 2021. Nu glippede det også på Tourskolen, så han er fortsat Challenge Tour spiller.

Nicolai Kristensen – Foto: golfsupport.nl

30-årige Benjamin Poke blev nr. 51 i -12 efter en runde i -4, så han har også et fuldt Challenge Tour kort i 2023. Han vandt Tourskolen i 2019 og spillede på DP World Tour i 2020 og 2021, hvor han blev henholdsvis nr. 180 og 182 på ranglisten. Han blev nr. 120 på Challenge Tour ranglisten i år, så ved at klare cuttet på Tourskolen har forbedret sin kategori i 2023.

Fem danskere missede cuttet efter fjerde runde.

Benjamin Poke – Foto: golfsupport.nl
Forsström vandt med to slag

Svenske Simon Forsström – der lå til at vinde Nordic League ranglisten men greb chancen på Challenge Touren, hvor han blev nr. 42 på ranglisten – vandt i -29 efter en finalerunde i -3. Den 33-årige svensker har spillet flere sæsoner på Challenge Touren, men er aldrig sluttet højere end i år. Han har erfaring fra 9 DP World Tour turneringer og senest i 2019, hvor han var med i fire.

David Ravetto blev nr. 2 i -27 foran Daniel Brown i -26 og Kiradech Aphibarnrat med fire DP World Tour sejre i -25 og Alejandro Del Rey på en 5. plads i -24.

Blandt de mere velkendte navne der sikrede et kort var Joël Stalter på en 12. plads i -20, Mike Lorenzo-Vera og Marcel Siem delte 13. pladsen i -19, Made in HimmerLand 2015 vinderen David Horsey blev nr. 19 i -18 og Ricardo Santos nr. 23 i -17.

En runde i -7 var lige akkurat ikke nok for Renato Paratore, der som Nicolai Kristensen og Oliver Farr sluttede ét slag fra top-25. Ross McGowan, Tom Lewis, Chris Wood Chris Paisley og Alejandro Cañizares sluttede længere tilbage.

DP World Tour Q-School – Final Stage, resultat

Simon Forsström – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Schauffele og Morikawa foran tætpakket leaderboard i US PGA

Ingen er stukket af fra feltet, og mange spiller med om sejren i US PGA Championship, men de tre danskere er dog udenfor topstriden. Anden...

Christofer Rahm på Challenge Touren efter tre Nordic League sejre i år!

Svenske Christofer Rahm vandt Stora Hotellet Fjällbacka Open på den svenske Cutter & Buck Tour. Det var hans tredje Nordic League sejr i år,...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk