Next Golf TourRosin vandt NEXT Golf Tour ranglisten og skal spille DP World Tour

Rosin vandt NEXT Golf Tour ranglisten og skal spille DP World Tour

NEXT Golf Tour Powered by Trackman sæsonen blev afsluttet med endnu en dansk sejr, da Sebastian Wiis vandt på Innisbrook Copperhead Course, men det var svenske Rasmus Rosin der vandt ranglisten og flest penge i sæsonen.

Fire af seks turneringer i sæsonen havde en dansk vinder, men ranglisten blev vundet af svenske Rasmus Rosin, selvom han ikke vandt en turnering. Men Rosin havde flere top-3 placeringer, og var allerede inden sæsonfinalen sikker på at vinde ranglisten.

Vinderen af ranglisten er inviteret til  BMW International Open på DP World Tour

Udover en bonus på 15.000 $ for at vinde ranglisten, så fik Rasmus Rosin en invitation til at spille BMW International Open på DP World Tour fra den 22. – 25. juni på Golfclub München Eichenried i Tyskland. Rasmus Rosin tjente omkring 465.000 danske kroner i sæsonen.

Mathias Gladbjerg blev nr. 2 med en indtjening på 224.000 kr., og seks af spillerne i top-10 på ranglisten er fra Danmark, som det kan ses i skemaet nedenfor.

Der var en bonus på 50.000 $ til top-10 på ranglisten, som ses nedenfor. Med deres bonus beløb, total indtjening i $ og danske kroner.

TrackMan gav 100.000 $ til hver turnering

Der var ganske store pengepræmier på Next Golf Tour, da TrackMan gav de første 100.000 $, og dertil kom en del af spillernes matchfee, som blev lagt oveni præmiesummen. Det kostede 130 $ at deltage, hvoraf de 100 $ gik til præmiesummen. 26 $ er dansk skat, mens 4 $ gik til administrationsgebyr. Det primære er den individuelle turnering, men der var også penge for bl.a. flest birdies i træk, GIR, længste drive og sågar popularitet på sociale medier.

Deltagerantallet var således afgørende for præmiesummens størrelse, og der har været præmiepenge til top-30.

Danske sejre i fire ud af seks første turneringer

Mathias Gladbjerg vandt den første turnering med 267 deltagere på Jack Nicklaus Tournament Course at PGA West, og det gav en førstepræmie på 17.555 $ svarende til omkring 121.000 danske kroner. Der blev spillet om 126.600 $.

Jeppe Kristian Andersen vandt den anden turnering på Ryder Cup 2023 banen Marco Simone Golf & Country Club med 506 spillere. Han vandt efter en 64’er og det gav en check på 19.351 $ svarende til 135.000 danske kroner. 506 spillere kæmpede om 150.600 $.

Sofie Kibsgaard vandt den tredje turnering med -5 på Medinah CC. Samme score som Tripp Kinney fra USA og svenske Rasmus Rosin, men da Sofie var bedst på bag-ni vandt hun førstepræmien på 19.278 $ svarende til 135.000 danske kroner. 505 spillere var med i turneringen, hvor præmiesummen var på 150.500 $.

Den fjerde turnering blev vundet af Nikke Tyry fra Finland foran danske Frederik S Tøttenborg, mens Ramus Rosin blev delt nr. 3. Der blev spillet på The Concession Golf Club. 482 spillere var med, og Nikke Tyry fik 19.101 $ for sejren ud af den samlede præmiesum på 148.200 $.

Islandske Sigurdur Gardarsson vandt den femte turnering på Adare Manor foran Rasmus Rosin, mens bl.a. Frederik S Tøttenborg og Mathias Gladbjerg sluttede på en delt 3. plads. Her var der 506 spillere om 150.600 $

Sebastian Wiis vandt den sjette og sidste turnering med 101 spillere på Innisbrook Copperhead foran Zach Ion fra Australien og Wes Heffernan fra Canada. Jacob Jørgensen blev delt nr. 4. Der blev spillet om 100.000 $, hvoraf der var 20.000 $ til vinderen.

Manon De Roey vandt Investec South African Women’s Open

Manon De Roey vandt Investec South African Women’s Open, som var tællende til Ladies European Tour og den sydafrikanske Sunshine Ladies Tour, hvor det...

Rasmus Neergaard-Petersen vandt UAE Challenge

24-årige Rasmus Neergaard-Petersen vandt sin anden Challenge Tour turnering i år, da han kunne løfte trofæet i UAE Challenge på Saadiyat Beach Golf Club...