Next Golf TourNikke Tyry vandt foran Frederik S Tøttenborg i NEXT Golf Tour #4

Nikke Tyry vandt foran Frederik S Tøttenborg i NEXT Golf Tour #4

Efter danske sejre i de første tre Next Golf Tour turneringer på TrackMan simulatorer rundt om i verden, så vandt finske Nikke Tyry den fjerde turnering foran danske Frederik S Tøttenborg. Runden skulle spilles mellem den 15. – 26. februar.

Nikke Tyry og Frederik S Tøttenborg gik begge -7 på The Concession Golf Club, og så skulle vinderen findes efter den matematiske metode. De var lige på bag-9 og på de sidste 6 huller, men Nikke Tyry var bedst på de sidste 3 huller, som han gik i -2, mens Tøttenborg spillede de tre sidste huller i par efter en bogey på 18. hul.

Med 482 spillere var der 148.200 $ i præmiesum, hvoraf Nikke Tyry fik 19.101 $ for sejren og Frederik S Tøttenborg fik 14.669 $ for en andenplads.

Frederik Porsborg og Henrik Langkilde blev delt nr. 6 i -4, mens Frederik D, Søren Schulze Pettersson og Puk (Lyng Tomsen) sluttede på en delt 11. plads i -3.

Nikke Tyry spiller på ECCO Tour i april

Nikke Tyry arbejder som golftræner på et indendørs-center i Helsinki, Planmeca Golf Areena, og har kun spillet tre turneringer, som har været tællende til verdensranglisten. Det har været én turnering i 2015, én i 2017 og én i 2022 og han har misset cuttet i alle tre. Han vil dog tilsyneladende gerne spille mere, da han er tilmeldt de to ECCO Tour turneringer i Polen, som spilles i midten af april.

Han har sagt til gogolf.fi, at han egentlig ikke bryder sig om at spille simulatorgolf, men med Next Golf Tour har han lært at holde af det, for han vil gerne spille om pengene. Og han er en hurtig spiller der nåede de 18 huller på en halv time.

TrackMan giver 100.000 $ til hver turnering

Der er store pengepræmier på Next Golf Tour, da TrackMan giver de første 100.000 $, og dertil kommer en del af spillernes matchfee, som lægges oveni præmiesummen. Det koster 130 $ at deltage, hvoraf de 100 $ går til præmiesummen. 26 $ er dansk skat, men der betales 4 $ i administrationsgebyr. Det primære er den individuelle turnering, men der er også penge for bl.a. flest birdies i træk, GIR, længste drive og sågar popularitet på sociale medier.

Deltagerantallet er således afgørende for præmiesummens størrelse, og med 482 deltagere var der penge til de 144 bedste. Flest til de bedste, men f.eks også 200 $ til nr. 73 – 96 og 100 $ til nr. 121 – 144.

Danske sejre i de tre første turneringer

Mathias Gladbjerg vandt den første turnering med 266 deltagere på Jack Nicklaus Tournament Course at PGA West, og det gav en førstepræmie på 17.555 $ svarende til omkring 121.000 danske kroner.

Jeppe Kristian Andersen vandt den anden turnering på Ryder Cup 2023 banen Marco Simone Golf & Country Club med 506 spillere. Han vandt efter en 64’er og det gav en check på 19.351 $ svarende til 135.000 danske kroner.

Sofie Kibsgaard vandt den tredje turnering med -5 på Medinah CC. Samme score som Tripp Kinney fra USA og svenske Rasmus Rosin, men da Sofie var bedst på bag-ni vandt hun førstepræmien på 19.351 $ svarende til 135.000 danske kroner.

NEXT Golf Tour powered by TrackMan, leaderboards

Nikke Tyry under Next Golf Tour #4 – Foto: Screenshot fra Facebook

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Cara Gorlei vandt Jabra Ladies Classic

28-årige Cara Gorlei fra Sydafrika vandt sin første professionelle sejr i Jabra Ladies Classic på den sydafrikanske Sunshine Ladies Tour. Linette Holmslykke begyndte finaledagen på...

Reglerne for cuttet i Masters 2024

Op til Masters 2020 blev cut-reglen ændret, så det er top-50 og lige, der klarer cuttet efter anden runde. Den såkaldte ti-slagsregel er afskaffet. Fra...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk