PopulærtPGA TourPGA TOUR Rookie of the Year 2023

PGA TOUR Rookie of the Year 2023

35-årige Eric Cole har vundet hæderen som PGA Tour Rookie of the Year 2023, hvor vinderen får Arnold Palmer Award. Han er den næstældste vinder af hæderen, og hans karriere giver håb for pro’er der gennem flere år kæmper på mindre tours, hvor han har spillet det meste af sin karriere.

Eric Cole blev nr. 43 på FedExCup ranglisten, hvor han var eneste rookie i top-50. Han er nr. 41 på verdensranglisten, selvom han endnu mangler sin første tællende sejr, men han har vundet 58 gange på Minor League Tour og senest i december.

Det er kollegaerne på PGA Tour, som har stemt om, hvem der skulle have tildelt hæderen, da alle PGA Tour medlemmer, som har spillet mindst 15 officielle FedExCup turneringer i 2022-23 sæsonen, har kunnet stemme i perioden 1. – 15. december.

Eric Cole fik 51 % af stemmerne, og vandt foran Ludvig Åberg, Nico Echavarria og Vincent Norrman som også var nomineret.

Eric Cole var den eneste af de fire der ikke vandt på PGA Tour i sæsonen, men han havde to 2. pladser blandt seks top-5 placeringer i 2022-23 sæsonen. Tre af de seks kom i hans seneste tre turneringer i FedExCup Fall.

I februar tabte Eric Cole omspil i Honda Classic (fremover Cognizant Classic), og han afsluttede året med en 3. plads i Shriners Children’s Open, en 2. plads i ZOZO Championship og en 3. plads i RSM Classic.

Kun fire spillere havde flere end seks top-5 placeringer, og de er alle i top-5 på verdensranglisten! Det er Scottie Scheffler med 13, mens Patrick Cantlay, Rory McIlroy og Jon Rahm havde 8 top-5 placeringer i 2022-23.

Flere birdies end alle andre

Med 554 birdies i sæsonen var Eric Cole suverænt den der lavede flest birdies på PGA Tour, og han lavede 59 flere birdies end nr. 2. Det hører dog med, at Eric Cole også var én af dem der spillede flest turneringer, da han spillede 37.

58 sejre på Minor League Tour

Årets rookie er ofte en yngre spiller, og 35-årige Eric Cole er den næstældste til at vinde prisen, der blev uddelt første gang i 1990. Kun overgået af Todd Hamilton der som 39-årig vandt i 2004, hvor han vandt både Honda Classic og The Open.

Eric Cole blev professionel i 2009, men uden succes på Tourskolen spillede han mindre tours. Først i 2017 lykkedes det ham at få en Korn Ferry Tour kategori, og han klarede to cuts i otte turneringer. Han kom tilbag i 2020-21 sæsonen, hvor han spillede 31 turneringer og blev nr. 31 på ranglisten.

I 2022 blev han nr. 39 på Korn Ferry Tour ranglisten, men efter en 3. plads i sæsonfinalen Korn Ferry Tour Championship kvalificerede han sig til PGA Tour.

Hele 58 gange har han vundet på Minor League Tour, hvor han således er et kendt navn. Og mange venner spiller der stadig, så i begyndelsen af december deltog han også i Minor League Golf Tour Championship på Abacoa Golf Club i Florida, hvor han tidligere har arbejdet. Førstepræmien var på 15.000 $, hvilket er mange penge, men Eric Cole har vundet næsten 5,5 mio. $ på PGA Tour i denne sæson.

Han deltog dog heller ikke for pengenes skyld men for at møde vennerne, konkurrere og kaste lidt lys på Minor League Tour og værtsbanen. Eric Cole vandt i -13 foran Mike Miller i -13, hvilket der er mere om på www.minorleaguegolf.com.

Som ung spillede han college golf i Division II, men gik ud da han blev ramt af sygdom. Han tabte 18 kg. inden man fandt ud af, at han led af den sjældne Addisons sygdom også kendt som Binyrebarkinsufficiens og også Diabetes 1, så han tager flere piller og insulin hver dag.

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Line Toft Hansen spiller LET på en Medical Extension

Dem der følger Ladies European Tour har måske undret sig over, at Line Toft Hansen har været tilbage på LET de seneste uger. På...

Se højdepunkter fra Rasmus Neergaard-Petersens sejr i UAE Challenge

I Challenge Tourens magasin-program om UAE Challenge på Saadiyat Beach Golf Club i Abu Dhabi er der højdepunkter fra Rasmus Neergaard-Petersens sejr. Hans anden sejr...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk