HæderspriserHerrelandsholdet i håndbold blev Årets Sportsnavn 2023

Herrelandsholdet i håndbold blev Årets Sportsnavn 2023

Nicolai Højgaard var blandt de 15 nominerede, men ikke blandt de tre finalister til at modtage hæderen som DIF, Team Danmark og Salling Groups Årets Sportsnavn 2023. Herrelandsholdet i håndbold fik tildelt hæderen under Sport 2023, der blev sendt direkte på DR1 lørdag aften fra Jyske Bank Boxen i Herning.

Dommerkomitéen, som man kan se nederst i denne artikel, valgte Herrelandsholdet i håndbold, der sammen med Jonas Vingegaard og Viktor Axelsen var de tre finalister. Vingegaard og Axelsen har vundet hæderen de seneste to år.

Det danske herrelandshold i håndbold vandt VM guld i januar, og som de første nogensinde var det tredje gang i træk, at de vandt VM. Det danske hold satte også rekord i længste stime som ubesejret ved VM med hele 27 sejre. Det danske herrelandshold var også ubesejret i hele 2023.

– Håndboldherrerne har gennem mere end et årti givet os mange store oplevelser og gang på gang samlet millioner af danskere bag skærmen og titusindvis af mennesker på Rådhuspladsen. Det er det, sporten kan, når den er allerbedst, og håndboldherrerne er tilmed fremragende repræsentanter for Danmark, som vi alle kan være stolte af. At vinde VM tre gange i træk er ikke bare et vidnesbyrd om et ekstremt højt niveau. Det er også dansk og international sportshistorie, for det har ingen i herrelandshold formået at gøre før dem. Derfor fortjener de at blive hyldet som Årets Sportsnavn 2023, siger Team Danmark formanden Lars Krarup i en pressemeddelelse.

Udover æren følger der 75.000 kroner med prisen.

Udvælgelseskriterier

Udvælgelse af Årets Sportsnavn sker ud fra en helhedsvurdering af nedenstående kriterier, som er angivet i ikke-prioriteret rækkefølge. Vægtningen af de enkelte kriterier kan variere.

  • Global konkurrence: Hvor udbredt er sportsgrenen og disciplinen, og hvor mange af de store idrætsnationer satser på den?
  • Konkurrencen og medaljens karat: Et verdensmesterskab er typisk sværere at vinde end et europamesterskab. En konkurrence med deltagelse af resten af eliten er også sværere at vinde end en med mange afbud og skader.
  • Kontinuitet og forløb: Er der mange på hinanden følgende bemærkelsesværdige resultater? Eller er der gået mange års målrettet arbejde forud for en sejr, så præstationen virker mere fokuseret og mindre tilfældig end den pludselige sejr, som ingen havde regnet med?
  • Folkelighed: Udbredelsen af sporten i Danmark skaber større interesse og dermed et større pres. Samtidig er den interne, danske konkurrence hårdere.
Dommerkomitéen 2023

H.K.H. Kronprins Frederik
Kulturminister, Jakob Engel-Schmidt
Sportens Hall of Fame, Michael Laudrup
Sportens Hall of Fame, Camilla Martin
DIF’s bestyrelsesformand, Hans Natorp
DIF’s administrerende direktør, Morten Mølholm Hansen
Team Danmarks bestyrelsesformand, Lars Krarup
Team Danmarks administrerende direktør/CEO, Peter Fabrin
Salling Groups CEO, Anders Hagh

Om Årets Sportsnavn – uddelt siden 1991

Årets Sportsnavn er blevet uddelt siden 1991, hvor det var på initiativ af Jyllands-Postens daværende sportsredaktør Frits Christensen, der nu er journalist på Golfavisen, i et samarbejde med DIF formanden Kai Holm.

Oprindeligt var der kun tre nominerede, mens der nu er 15 nominerede, som så skæres ned til tre finalister. Det nåede Jyllands-Posten lige at være med til at ændre i 2017, inden de i 2018 udtrådte af partnerskabet omkring uddelingen.

Fra 2019 – 2022 er prisen uddelt i et rent sportsligt partnerskab mellem DIF og Team Danmark, men i 2023 er Salling Group kommet med som sponsor, så det nu er:

DIF, Team Danmark og Salling Groups Årets Sportsnavn.

Thomas Bjørn vandt i 2001

Thomas Bjørn blev valgt som Årets Sportsnavn i 2001 som den hidtil eneste golfspiller. Samme år blev Thomas Bjørn i øvrigt nr. 2 i BT Guld, som Tom Kristensen vandt, efter Thomas Bjørn var blevet nr. 3 i 2000, hvor det danske Kvindehåndboldlandshold vandt begge hæderspriser.

Thorbjørn Olesen var blandt de 15 nominerede i 2018, hvor Caroline Wozniacki fik tildelt prisen, mens Nanna Koerstz Madsen var blandt de 15 nominerede i 2022, hvor Jonas Vingegaard vandt.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Line Toft Hansen spiller LET på en Medical Extension

Dem der følger Ladies European Tour har måske undret sig over, at Line Toft Hansen har været tilbage på LET de seneste uger. På...

Se højdepunkter fra Rasmus Neergaard-Petersens sejr i UAE Challenge

I Challenge Tourens magasin-program om UAE Challenge på Saadiyat Beach Golf Club i Abu Dhabi er der højdepunkter fra Rasmus Neergaard-Petersens sejr. Hans anden sejr...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk