GolfreglerMcIlroy fik to straffeslag: - Vidste ikke reglerne var ændret i 2023

McIlroy fik to straffeslag: – Vidste ikke reglerne var ændret i 2023

Rory McIlroy pådrog sig to straffeslag under første runde af AT&T Pebble Beach Pro-Am efter et forkert drop. Rigtigt efter reglerne fra 2019 men reglen blev ændret i 2023, hvilket McIlroy ikke var klar over.

McIlroy spillede Spyglass Hill i første runde, hvor han begyndte på 10. hul. Med seks birdies på de første 14 huller førte han turneringen i -6, men så lavede han han tre bogeys i træk inden han afsluttede med en par på sidste hul.

McIlroy troede det var en runde i -3, men da han skulle underskrive sig scorekort fik han besked om, at han havde droppet forkert på par-5 hullet 7, hvor han havde erklæret sin bold uspillelig.

I situationen gik McIlroy tilbage på linjen som han skulle, men droppede så lidt til højre for linjen. Det måtte man efter reglerne fra 2019, men gældende fra januar 2023 blev reglerne forenklet, så man skal droppe på linjen. Men efter droppet skal bolden finde hvile indenfor en køllelængde (kan være nærmere hullet).

– Jeg vidste ikke, at reglen blev ændret igen i 2023, så jeg tog et drop efter 2019 reglerne, og fik de to straffeslag, sagde McIlroy der naturligvis accepterede de to straffeslag.

McIlroy er nr. 39 i-1 efter første runde af årets første Signature Event, hvor 80 af verdens bedste er med. Der spilles uden cut om 20 mio. $ og i de første to runder er der en sideløbende Pro-Am. Men modsat tidligere får amatørerne ikke lov til at være med i weekenden.

discovery+ og Eurosport 2 sender direkte. Se ugens sendetider på 19hul.dk/tv.

AT&T Pebble Beach Pro-Am, leaderboard
– Pro-Am turneringen

 

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Se top-10 med dyr under PGA Tour turneringer

Der er mange dyr på golfbanerne, og for mange er naturoplevelser en del af fornøjelserne ved at spille golf. Indimellem blander dyrene sig dog...

Nick Carlson vandt Next Golf Tour på Innisbrook efter drama

Med bl.a. et holet slag fra 270 meter efter et drop vandt Nick "Bump" Carlson den sjette og sidste regulære Next Golf Tour turnering...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk