MajorsMastersRickie Fowler vandt par-3 turneringen - Thorbjørn tættest pinden på 8. hul

Rickie Fowler vandt par-3 turneringen – Thorbjørn tættest pinden på 8. hul

Rickie Fowler vandt onsdagens par-3 turnering op til Masters, og det var han glad for, selvom ingen nogensinde har præsteret at vinde både par-3 turneringen og Masters i samme år. Thorbjørn Olesen blev nr. 6 og var tættest pinden på 8. hul, mens Nicolai Højgaard havde fravalgt at deltage.

Rickie Fowler vandt i -5 foran Sepp Straka, JT Poston og amatøren Santiago De La Fuente i -3. Austin Eckroat blev nr. 5 i -2, mens Thorbjørn Olesen og Matt Fitzpatrick delte 6. pladsen i -1.

Det sportslige resultat er dog ikke dig vigtigste, for på mange måder er par-3 turneringen børnenes og familiernes fest. Mange af spillernes børn får lov til at slå eller putter undervejs, hvilket diskvalificerer dem fra at vinde. De står nederst som NS på leaderboardet. Kun 16 spillere fik noteret en godkendt runde, hvor de spillede deres egen bold hele vejen rundt, men det er heller ikke det vigtigste.

Nicolai Højgaard deltog ikke. Vi kender ikke begrundelsen, men nogle fravælger det for at fokusere fuldt ud på selve turneringen. Det virker også til at være en stor oplevelse at spille par-3 turneringen, men det kan han jo gøre engang i fremtiden, for mon ikke han kvalificerer sig igen.

Fem holes-in-one og Thorbjørn var tættest pinden på 8. hul

Der blev lavet fem holes-in one af Sepp Straka på 5. hul, Viktor Hovland, Luke List og Gary Woodland på 6. hul og Lucas Glover på 7. hul. Siden par-3 turneringen blev spillet første gang oi 1960 er der nu lavet 112 holes-in-one.Thorbjørn var tættest pinden på 8. hul, og for det får han en kande i krystalglas med gravering. Dem får amatøren Stewart Hagestad to af, da han vandt på både 4. og 9. hul. Dem der lavede hole-in-one får en vase i krystalglas.

HulSpillerAfstand til hullet
1Bubba Watson56 cm
2Peter Malnati41 cm
3Erik van Rooyen124 cm
4Stewart Hagestad (A)25 cm
5Sepp StrakaHole-in-one
6Viktor Hovland, Luke List, Gary WoodlandHoles-in-one
7Lucas GloverHole-in-one
8 Thorbjørn Olesen257 cm
9 Stewart Hagestad (A) 64 cm
Færre deltagere – kun feltet og tidligere vindere

Frem til 2017 var der ganske mange deltagere i par-3 turneringen, men man ændrede reglerne, så rækken af såkaldte honorary invitees ikke længere kunne deltage. Par-3 turneringen er således nu kun for spillerne i feltet samt tidligere vindere af Masters.

De særligt inviterede, honorary invitees, til Masters er alle tidligere vindere af US Open, The Open og US PGA Championship samt alle tidligere vindere af US Amateur. De er fortsat meget velkommen til Masters, men kan ikke længere deltage i par-3 turneringen og kan heller ikke spille træningsrunder på Augusta National.

Nogle fravælger at deltage

Det er valgfrit for spillerne, om de vil deltage i turneringen. Nogle fravælger således at deltage for at fokusere på selve Masters, for selvom det er en hyggelig og afslappet stemning, så kan det også virke forstyrrende.

Masters Par-3 turneringen, resultat

Gary Woodlands søn Jaxson holede et putt fra kanten af greenen på sidste hul – Foto: Shanna Lockwood / Masters

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Verdensranglisterne, 30. maj 2024

Xander Schauffele har måske ikke fået helt samme opmærksomhed som andre af verdens bedste, men han var nr. 3 i verden inden han vandt...

Politiet har offentliggjort to videoer af Schefflers anholdelse – se dem her

Politibetjenten der anholdt Scottie Scheffler inden anden runde af US PGA Championship har fået en disciplinær straf for ikke at tænde sit krops-kamera som...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk