PopulærtDP World TourMatt og mor Susan Fitzpatrick vandt Alfred Dunhill Links Ch'ship

Matt og mor Susan Fitzpatrick vandt Alfred Dunhill Links Ch’ship

Matt Fitzpatrick vandt en dobbeltsejr i Alfred Dunhill Links Championship, der blev færdigspillet mandag efter to dages regnvejrspause med seks LIV Golf spillere i feltet. Udover den individuelle sejr vandt han også Pro-Am turneringen sammen med sin mor foran Rasmus Neergaard-Petersen.

Thomas Bjørn spillede sin turnering nr. 600 på DP World Tour, men var én blandt mange der trak sig inden mandagens finalerunde.

Den traditionsrige turnering i et Pro-Am format på Old Course St Andrews, Carnoustie Golf Links og Kingsbarns Golf Links skulle være spillet over fire runder med cut efter tredje runde. Det måtte man opgive som følge af kraftig regn på banerne. Selvom alle amatører ikke havde spillet de tre baner havde man alligevel cut til top-30 efter anden runde.

Jeff Winther i top-10

12 danskere var med, og blandt dem blev Jeff Winther bedste dansker på en 10. plads i -13. Rasmus Neergaard-Petersen blev nr. 22 i -11, Rasmus Højgaard nr. 25 i -10, Niklas Nørgaard og Marcus Helligkilde delte 37. pladsen i -9, John Axelsen nr. 44 i -8, Søren Kjeldsen og Oliver Hundebøll nr. 54 i -7 mens Christoffer Bring blev nr. 84 i -5.

Der var penge og point til og med spillerne på en delt 54. plads i -7.

52-årige Thomas Bjørn spillede sin turnering nr. 600 på DP World Tour. Han var nr. 135 i +2 efter +7 på Carnoustie og -5 på Kingsbarns og trak sin inden den sidste runde. Det samme gjorde Martin Simonsen i +5 og 2015 vinderen Thorbjørn Olesen i +7 samt en lang række andre pro’er.

Der har været to danske vindere, for udover Thorbjørn vandt Lucas Bjerregaard i 2018.

Matt Fitzpatrick vandt sin 9. DP World Tour sejr

Da der spilles tre baner kunne scores ikke direkte sammenlignes før efter tre runder, men efter 2. runde havde Ryder Cup spilleren Matt Fitzpatrick føringen i -13 foran Nacho Elvira og Grant Forrest i -12. Fitzpatrick skulle spille Old Course St Andrews mandag, mens  Elvira og Forrest spille den sværere Carnoustie.

Med en runde i -6 vandt Matt Fitzpatrick i -19 foran Marcus Armitage, Matthew Southgate og den forsvarende mester Ryan Fox i -16. Sebastian Söderberg blev nr. 5 i -15.

Det var Matt Fitzpatricks 9. sejr på DP World Tour. Den første var British Masters 2015 og den hidtil seneste var US Open 2022. På PGA Tour har han også vundet RBC Heritage 2023.

Matt og mor Susan vandt Pro-Am turneringen

Den sideløbende Pro-Am turnering blev vundet af Matt Fitzpatrick og hans mor Susan i -35 foran Rasmus Neergaard-Petersen og  forretningsmanden Erwee Botha i -30.

John Axelsen og forretningsmanden John Ions blev delt nr. 5 i -26, mens Søren Kjeldsen og Michael Lund blev nr. 19 i -22. Michael Lund blev rig på salg Pandora smykker i USA, og har i øvrigt vundet AT&T Pebble Beach Pro-Am 2015 sammen med Pat Perez.

Der har været en enkelt dansk vinder af Pro-Am turneringen da Søren Hansen & Kieran McManus vandt i 2009.

Matt Fitzpatrick er den blot anden spiller der vinder både den individuelle turneringer og Pro-Am turneringen i samme år. Den eneste anden der har vundet begge er Padraig Harrington i 2002 og 2006. Begge gange med J.P. McManus som medspiller.

J.P. McManus der om nogen er manden, der har fået Ryder Cup 2027 til Adare Manor i Irland og også ham der står bag den stjernebesatte JP McManus Pro-Am, der senest blev spillet i 2022.

Seks LIV Golf spillere i feltet

Seks LIV Golf spillere var med på en turneringsinvitation, og det var Peter Uihlein, Louis Oosthuizen, Talor Gooch, Hudson Swafford Laurie Canter og Dean Burmester.

Ingen af dem er medlem af DP World Tour, og kan derfor som sådan godt spille uden sanktioner, men flere af dem er tidligere DP World Tour medlemmer. Laurie Canter endda én af de oprindelige 17 der i sommeren 2022 fik en bøde på 100.000 £.

Public Investment Fund (PIF) chefen Yasir Al-Rumayyan spillede også med i Pro-Am turneringen.

Der er fortsat ikke så meget ny om det fælles kommercielle selskab, som PGA Tour, DP World Tour og LIV Golf vil lave, men det omfattende samarbejde vil bl.a. betyde at PIF får forkøbsret til investeringer i PGA Tour og DP World Tour.

Alfred Dunhill Links Championship, resultat

Billede fra lørdag med vand på 18. fairway på Carnoustie – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Se fantastiske slag der har defineret bag-ni under Masters

Det siges, at Masters afgøres på bag-ni om søndagen, og mod slutningen af den traditionsrige major på Augusta National er der ofte også en...

Anna Magnusson vandt Terre Blanche Ladies Open

Anna Magnusson vandt Terre Blanche Ladies Open, der var sæsonpremieren på LET Access Series. Det er udviklingstouren lige under Ladies European Tour, og de...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk