AnbefaletRyder Cup 2026 skal spilles på Adare Manor i Irland

Ryder Cup 2026 skal spilles på Adare Manor i Irland

Opdateret: Da Ryder Cup 2020 blev rykket til 2021 pga. Covid-19 er Ryder up også rykket fremover, så Adare Manor skal være vært i 2027.

— oOo —

Adare Manor i Irland er valgt som vært for Ryder Cup 2026. Ikke mindst takket være milliardæren J.P. McManus, som bruger en (lille) del af formuen på at få Ryder Cup til sit luksusresort.

Ryder Cup er Europa Tourens største indtægtskilde, og det er i høj grad penge som er afgørende for, hvor Ryder Cup spilles. Og penge har milliardæren J.P. McManus mange af, ligesom der er økonomisk opbakning fra den irske regering, turistorganisationer mv.

Det femstjernede Adare Manor resort er ejet af den 68-årige irske forretningsmand J.P. McManus, og han har gennem flere år arbejdet på, at banen skulle være vært for Ryder Cup 2026.

McManus købte Adare Manor i 2015

J.P. McManus købte Adare Manor for angiveligt omkring 30 mio. € i 2015, og har siden brugt omkring 50 mio. € på en gennemgribende renovering og udbygning af resortet.

Det er et luksusresort, hvor den oprindelige bane blev designet af Robert Trent Jones Snr. og åbnet i 1995. Fra 2016 stod Tom Fazio for det omfattende redesign inden banen blev genåbnet i 2018.

Adare Manor ligger i County Limerick syd for byen Limerick i midt-vest Irland omkring 2,5 times kørsel sydvest for Dublin.

Besøg resortets hjemmeside på www.adaremanor.com.

Irland var også vært for Ryder Cup 2006

Det bliver anden gang Irland er vært for Ryder Cup, og det sker 20 år efter Europa vandt 18½ – 9½ over USA på K Club i 2006 med Ian Woodnam som kaptajn.

Med Padraig Harrington som Ryder Cup 2020 kaptajn er tre af de seneste fire kaptajner fra den irske ø med Paul McGinley i 2014 og Darren Clarke i 2016. Kun afbrudt af Thomas Bjørn som vindende kaptajn i 2018.

Vært for Irish Open 2007 og 2008 og JP McManus Pro-Am

Adare Manor var vært for Europa Tour turneringen Irish Open 2007 og 2008, som blev vundet af henholdsvis Padraig Harrington og Richard Finch.

JP McManus har også holdt en stjernespækket Pro-Am på banen i 2005 og 2010. Den vender tilbage den 6. og 7. juli 2020, hvor Tiger Woods, Rory McIlroy, Phil Mickelson, Dustin Johnson, Sergio Garcia, Jon Rahm, Justin Rose, Shane Lowry og mange flere allerede har bekræftet deres deltagelse. Den Pro-Am turnering kan der læses mere om på www.jpmcmanusproam.com.

Ryder Cup er blevet større og større

Som sportsbegivenhed er Ryder Cup vokset de seneste år, og ved Ryder Cup 2018 i Paris var der flere end 270.000 tilskuere henover ugen (mange tæller flere gange).

En undersøgelse viser, at Ryder Cup 2018 øgede den økonomiske aktivitet i Frankrig med 235,7 mio. € hvilket er markant mere end de 106 mio. £ da Gleneagles og Skotland var vært i 2014.

Ryder Cup Europe ejes af Europa Touren og PGA

Det er primært Europa Touren som arrangerer og afvikler Ryder Cup når det spilles i Europa, men Ryder Cup Europe er ejet af Europa Touren med 60 %, PGA of Great Britain and Ireland med 20 % og PGA of Europe med 20 %.

Se mere i videoen nedenfor, hvor den forholdsvis nye Ryder Cup Europe direktør Guy Kinnings fortæller om Adare Manor og Irland som vært. Tryk på højtaleren i højre hjørne for at få lyd på:

Adare Manor will host The Ryder Cup in 2026

? ANNOUNCEMENT ?

Adare Manor will host The 2026 Ryder Cup.

Slået op af Ryder Cup Team Europe i Torsdag den 25. juli 2019

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Kipp Popert vandt G4D Tour @ Magical Kenya Open

Verdensetteren Kipp Popert vandt sin 9. G4D Tour sejr i G4D Tour @ Magical Kenya Open, der blev spillet mandag og tirsdag inden ugens...

Ferie for Alle er klar til start med charterbranchen rigt repræsenteret

Størstedelen af charterbranchen er til stede på årets udgave af Ferie for Alle, der i det hele taget byder på et overflødighedshorn af ferieformer...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk