Xander Schauffele vandt den individuelle turnering ved den eksklusive JP McManus Pro-Am med bl.a. Tiger, Bjørn, Thorbjørn og mange LIV spillere.

På Adare Manor, der skal være vært for Ryder Cup 2027 (rykket fra 2026), vandt Xander Schauffele i -10 foran Sam Burns i -9 og Shane Lowry i -8, Tyrrell Hatton i -7 og Padraig Harrington i -6.

Xander Schauffele satte banerekord med en 64’er (-8) i første runde, og den blev tangeret af Padraig Harrington i anden runde.

Rickie Fowler, Justin Thomas og Rory McIlroy delte 6. pladsen i -5 foran Collin Morikawa og LIV Golf spillerne Lee Westwood, Brooks Koepka og Pat Perez på en 9. plads i -4.

Thorbjørn Olesen, Tiger og Thomas Bjørn i den sidste tredjedel

Verdensetteren Scottie Scheffler og Jon Rahm delte 23. pladsen i par, Ian Poulter nr. 33 i +4, Thorbjørn Olesen blev nr. 37 i +6, Tiger Woods nr. 39 i +7 og Thomas Bjørn nr. 43 i +9 blandt de 50 deltagere.

.
.
Spieth blev diskvalificeret

Jordan Spieth blev diskvalificeret under første runde, da han fra meget kort afstand samlede sin bold op uden at putte i hul. Angiveligt fordi i øjeblikket havde glemt, at der også var en individuel pro-turnering, og han spillede videre med sit hold.

JP McManus Pro-Am – pro’er individuelt, resultat
– alternativ på europeantour.com

JP McManus’ bror Gerry vandt holdturneringen

Gerry McManus Team med Rory McIlroy som pro’ mandag og Mark O’Meara tirsdag vandt holdturneringen i -37. Gerry er bror til værten JP McManus.

PGA Cataluya med Jon Rahm som pro mandag og Paul McGinley tirsdag blev nr. 2 i -33 foran Ashford Stud i -32 med Cormac Sharvin og en ikke-tællende Jordan Spieth som pro’er. Aisling Annacotty AFC med Brooks Koepka og Pat Perez sluttede også i -32 men var dårlige tirsdag, og blev nr. 4.

JP McManus Pro-Am – hold, resultat
– alternativ på europeantour.com

McManus er ven med mange, og fik Ryder Cup 2026 til Irland

Det vr den sjette udgave af den store Pro-Am, der blev spillet første gang i 1990. Den skulle være spillet i 2020, men blev så udsat til først 2021 og siden til 2022 pga. corona-pandemien.

JP McManus og Tiger Woods under JP McManus Invitational Pro Am 2005 – Foto: golfsupport.nl

Adare Manor i Irland skal være vært for Ryder Cup 2026 (rykket til 2027). Ikke mindst takket været ejeren J.P. McManus, der bruger en (lille) del af formuen på sin Pro-Am og på at få Ryder Cup til sit luksusresort. Han er personlig ven med mange professionelle golfspillere, og har gennem årene hjulpet mange nyprofessionelle på vej.

Tiger Woods mødte f.eks. J.P. McManus tilbage i 1998, hvor de blev venner. Da Tiger blev gift med Elin i 2004 var det på Sandy Lane, Barbados, som er et resort ejet af McManus, Dermot Desmond og John Magnier, der ligeledes er irske forretningsfolk og ivrige golfspillere. Tiger var også med til brylluppet, da McManus’ datter blev gift i 2007.

Angiveligt er der ingen af golfspillerne, som bliver betalt for at deltage i Pro-Am turneringen. De møder gerne op for netop McManus og for velgørenhed, hvilket i sig selv er helt unikt.

Mere end 1 mia. kr. er indsamlet til velgørenhed

Den første udgave af JP McManus Pro-Am blev spillet i 1990, og er siden blevet spillet i 1995, 2000, 2005 og 2010. Tiger Woods og Thomas Bjørn var med for fjerde gang, da de også spillede Pro-Am turneringen i år 2000, 2005 og 2010.

Turneringen er således blevet spillet fem gange, og i alt er der indsamlet mere end 140 mio. € svarende til over 1 mia. danske kroner til velgørenhed i de første fem udgaver. De fleste af pengene går til projekter i det midt-vestlige Irland.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.