AnbefaletMarcus Helligkilde vandt finale og rangliste - Niklas Nørgaard Møller fik også...

Marcus Helligkilde vandt finale og rangliste – Niklas Nørgaard Møller fik også Europa Tour kort

Marcus Helligkilde vandt Rolex Challenge Tour Grand Final supported by The R&A, der var sæsonfinalen på Challenge Touren. Med sin tredje sejr i år vandt Helligkilde ranglisten, og får sammen med Niklas Nørgaard Møller et fuldt Europa Tour kort i 2022 sæsonen via top-20 på Road to Mallorca ranglisten.

Inden finalerunden førte svenske Jesper Kennegard i -10 foran Marcus Helligkilde i -9 og JC Ritchie i -7 på T-Golf & Country Club, Mallorca.

25-årige Helligkilde afsluttede med en runde i +1, men det var nok til at vinde i -8 foran Frederic Lacroix, Julien Brun, Ricardo Gouveia og Yannik Paul i -7.

Marcus Helligkilde fik 78.000 € for sejren svarende til 580.000 danske kroner. Når verdensranglisten opdateres mandag, vil han tilmed være bedste dansker.

Niklas Nørgaard Møller var delt nr. 10 i -3 inden finalerunden og lå til at blive nr. 19 på Challenge Tour ranglisten. Han var over par tidligt på runde, men tre sene birdies gav en runde i -1 og en delt 8. plads i -4, hvilket giver ham en 16. plads på Challenge Tour ranglisten og et Europa Tour kort i den kommende sæson.

Niklas Nørgaard Møller – Foto: golfsupport.nl

Jesper Kennegard gik +6 og faldt tilbage til den delte 8. plads, hvilket kostede ham et Europa Tour kort, da han kun slutter som nr. 27 på ranglisten.

Nicolai Kristensen blev nr. 21 i par efter en finalerunde i +1. Dermed slutter han som nr. 34 på Challenge Tourens Road to Mallorca rangliste, hvilket giver en Europa Tour kategori i 2022. Det er dog i den lavere ende, som ikke giver adgang til så mange turneringer.

Helligkildes tredje sejr i år

I begyndelsen af august vandt Marcus Helligkilde sin første Challenge Tour sejr i Vierumäki Finnish Challenge, mens han i begyndelsen af oktober vandt Swiss Challenge. Med sine tre sejre i år får han en kategori lige foran top-20 fra Challenge Touren, hvilket dog mest er af statistisk betydning, da han i forvejen ville være i toppen af Challenge Tour kategorien.

Helligkilde har allerede gjort sig bemærket på Europa Touren, da han var på en 2. plads inden finalerunden af Dutch Open i midten af september, men blev nr. 12 da Kristoffer Broberg vandt.

Tre danskere har vundet ranglisten

Marcus Helligkilde er den tredje dansker, som vinder Challenge Tour ranglisten. Thomas Bjørn vandt ranglisten i 1995 og Joachim B Hansen vandt i 2018. Blandt de øvrige vindere er Henrik Stenson i 2000, Tommy Fleetwood i 2011 og Andrew “Beef” Johnston i 2014.

Rolex Challenge Tour Grand Final supported by The R&A, resultat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

20 mio. $ – så meget tjente spillerne i Masters 2024

Man er ikke med i Masters for pengenes skyld, og på Augusta National taler man helst ikke om det. Men ikke desto mindre er...

Er der “gummiarm” i dansk golf?

Dansk golf er i rivende udvikling - altså når vi selv skal sige det. Dog forekommer det mig, at når danske golfspillere endelig kommer...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk