PopulærtDP World TourKjeldsen spiller stadig med om sejren i Masters

Kjeldsen spiller stadig med om sejren i Masters

Der venter en spændende finalerunde af den 80. udgave af Masters, hvor Søren Kjeldsen har en mulighed for at blive den første danske majorvinder.

Efter anden runde var Kjeldsen på en flot 5. plads i -1. Blot tre slag efter Jordan Spieth, som førte i -4 foran Rory McIlroy i -3.

Med en runde i +2 faldt Kjeldsen tilbage til en 8. plads i +1. Han er dog blot fire slag efter Jordan Spieth, som fører i -3 foran Smylie Kaufman i -2 samt Bernhard Langer og Hideki Matsuyama i -1.

Verdensetteren Jason Day var rundt i -1 og deler 5. pladsen i par med Dustin Johnson og Danny Willett. Kjeldsen deler 8. pladsen i +1 med Lee Westwood og Brandt Snedeker.

Kun fem spillere var under par i tredje runde
Det har blæst de første dage, men det var ingenting i forhold til det, som mødte spillerne lørdag. Sidste år vandt Jordan Spieth i -18, hvilket Augusta National synes var en lidt for lav vinderscore.

Banen har derfor været opsat sværere, ligesom man har fået hjælp fra vejrguderne. Ikke mindst lørdag hvor det til tider stormede ganske meget. Bolde flyttede sig på greens, og man må have overvejet indstille spillet.

Smylie Kaufman gik dagens bedste runde i -3, og blot fem spillere var under par for runden. Samlet er der blot fire spillere under par efter tredje runde.

Kjeldsen gjorde det godt under de svære betingelser
Søren Kjeldsen begyndte runden med to bogeys, men kæmpede sig tilbage med birdies på 6. og 8. hul.

Han var således i par efter for-ni og på en delt 3. plads i -1 sammen med bl.a. Rory McIlroy, Jason Day og Bernhard Langer. Jordan Spieth førte i -5 foran Hideki Matsuyama i -2.

Med bogeys på 10. og 11. hul faldt Kjeldsen tilbage til en 10. plads og derfra lavede han en birdie på 13. hul og en bogey på 14. hul.

Spieth har fastholdt føringen i syv runder
Sidste år førte Jordan Spieth fra start til slut, og det har han indtil videre også gjort i år. Han har således ført efter de seneste syv runder på Augusta National, hvilket er ny rekord. Tiger Woods, Nick Faldo og Jack Nicklaus er de hidtil eneste, som har vundet Masters to år i træk.

Jordan Spieth
Jordan Spieth

Efter en runde i +1 fører Spieth dog kun med ét slag. Føringen kunne have været større, og efter en dobbeltbogey på 10. hul kæmpede han sig tilbage med tre birdies på de næste 4 huller.

Spieth førte med fire slag inden de sidste 2 huller, men har nu kun en smal føring på ét slag efter en bogey på 17. hul og en dobbeltbogey på 18.

Langer vandt Masters før Spieth blev født
58-årige Bernhard Langer imponerende endnu engang. Hans runde i -2 var dagens næstbedste, og giver ham som nævnt en delt 3. plads i -1.

Langer vandt Masters i 1985 og 1993. Begge sejre var før den nu 22-årige Spieth blev født i juli 1993.

McIlroy er fem slag efter Spieth
Der var lagt op til en opgør mellem Spieth og McIlroy, men det udeblev.

Trods to bogeys på for-ni var Rory McIlroy fortsat med helt fremme. Det kunne dog ikke fortsætte, og efter en bogey på 10. og en dobbeltbogey på 11. hul var han på en 14. plads. Derfra lavede han otte pars, så han er nr. 11 i +2 efter en runde i +5.

DeChambeau faldt tilbage
Amatøren Bryson DeChambeau gik +5, hvilket også er hans score for turneringen, og han faldt tilbage til en 23. plads.

Han ser dog ud til at blive bedste amatør, da Romain Langasque er eneste anden amatør i finalerunderne, og han er nr. 56 i +14.

Bubba spillede alene
57 spillere er med i finalerunderne, og da der var et ulige antal spillede Bubba Watson med en markør. Bubba gik +4, men rykkede frem til en delt 48. plads i +10.

Kevin Na måtte bruge 85 slag, og efter runden i +13, er han nu nr. 57 og sidst i +15.

TV3 Sport 1 og Viaplay.dk sender finalerunden direkte søndag fra kl. 20 – 01. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv. Det kan også ses på svenske SVT.

Masters, leaderboard (Masters.com)

Masters, leaderboard (alternativ på pgatour.com)

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Kvinder: Penge- og pointranglister, 15. juli 2024

Ayaka Furue fra Japan vandt The Amundi Evian Championship, der er en major på både LET og LPGA. Emily K Pedersen blev nr. 54.,...

Sådan kan du se The Open 2024 på TV og streaming

Der er fire danskere i The Open 2024 på Royal Troon fra den 18. - 21. juli. Se sendetiderne nedenfor. Nicolai Højgaard, Rasmus Højgaard og...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk