PopulærtDP World TourEt flot Masters farvel til Tom Watson

Et flot Masters farvel til Tom Watson

66-årige Tom Watson deltog i Masters for 43. gang. Det bliver også sidste gang, at han lægger en sandwich med æg på bænken ved 13. hul til ære for sin afdøde caddie.

Tom Watson fik sin debut på Augusta National som amatør i 1970, og var kvalificeret via Masters sejre i 1977 og 1981.

Tom Watson
Tom Watson

Efter runder i +2 og +6 var Tom Watson tre slag fra at klare cuttet. Han mangler længden på slagene til at være med, og stopper mens legen er god.

– Det er lidt melankolsk. Jeg kan ikke spille banen længere. Jeg er realistisk, og hvis jeg kunne spille banen, så ville jeg ikke trække mig, sagde Tom Watson på pressemødet efter runden.

– Jeg er glad for, at jeg ikke længere skal slå 3-wood eller 5-wood ind til 18. green. De unge har et 7- eller 8- jern ind til greenen, og jeg står med en 3-wood. Særligt nogle huller er lidt udenfor min liga nu, men det var en god oplevelse, sagde Watson på pressemødet efter runden.

– I går puttede jeg som i gamle dage, men i dag var det som det plejer. Hvis jeg havde puttet godt i dag, så ville jeg have klaret cuttet, sagde Watson, der fortsat vil spille på Champions Tour:

– Jeg vil fortsat spille med de gamle, men jeg tvivler på, om jeg nogensinde igen vil spille mod de unge.

En sandwich på 13, men ikke flere Snickers på 11.
Tom Watsons mangeårige caddie, Bruce Edwards, døde i 2004 af ALS eller Lou Gehrigs disease som det også kaldes.

Da Edwards var caddie for Watson havde han altid en sandwich med æg, som han spiste på bænken ved 13. teested, da der var ventetid. Siden 2005 har Tom Watson haft en sandwich med æg i bag’en, som han har lagt på bænken.

– Det er en del af min Masters tradition. Han elskede Masters, som var hans favoritturnering.

Derimod var der en anden rutine, som blev brudt på 11. hul:

– Der var ikke flere Snickers på 11. teested. Det har været min rutine i 30 år, at jeg tager en Snickers og noget at drikke på 11. hul, men der var ikke flere.

Otte majors på CV’et
Tom Watson vandt otte majors i sin flotte karriere. Masters vandt han som nævnt i 1977 og 1981, mens han vandt US Open i 1982. Størst succes havde han i The Open som han vandt otte gange i årene 1975, 1977, 1980, 1982 og 1983.

Ligesom han sagde farvel til The Open sidste år. Han ville dog heller ikke være kvalificeret til The Open længere, men kunne spilles Masters nogle år endnu.

Ved Masters er man kvalificeret for livstid, men når man ikke længere kan konkurrere, så bliver man høfligt bedt om ikke at deltage. Medmindre man selv tager sin afsked, og som den mester han er, så valgte Watson at stoppe nu.

Masters sendes på TV3 Sport 1 og Viaplay.dk. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

Masters, leaderboard (Masters.com)

Masters, leaderboard (alternativ på pgatour.com

Tom Watson
Tom Watson

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Scottie Scheffler anholdt inden anden runde af US PGA Ch’ship

Scottie Scheffler, der er nr. 1 på verdensranglisten, blev anholdt og lagt i håndjern tidligt fredag morgen på vej mod anden runde af US...

Reglerne for cuttet i US PGA Championship

Reglerne for cuttet er ikke det samme i alle professionelle turneringer, og heller ikke i de fire majors. I US PGA Championship er det top-70...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk