LIV GolfJoaquin Niemann vandt LIV Golf Jeddah - anden sejr i år

Joaquin Niemann vandt LIV Golf Jeddah – anden sejr i år

Joaquin Niemann vandt den individuelle turnering ved LIV Golf Jeddah i Saudi Arabien, mens Crushers GC med Bryson DeChambeau som kaptajn vandt holdturneringen. Adrian Meronk fik straf for langsomt spil, og Phil Mickelson opnåede sit hidtil bedste resultat på LIV Golf.

Efter den anden af de tre runder på Royal Greens Golf & Country Club i Saudi Arabien førte Joaquin Niemann i -13 foran Charl Schwartzel i -11, mens Jason Kokrak og Louis Oosthuizen delte 3. pladsen i -10.

Joaquin Niemann, der vandt LIV Golf Mayakoba for en måned siden, gik -4 og vandt i -17 foran Louis Oosthuizen og Charl Schwartzel i -13. Bryson DeChambeau blev nr. 4 i -12 foran Jon Rahm i -11.

Phil Mickelson delte 6. pladsen i -10 med bl.a. Adrian Meronk og Talor Gooch. Det var 53-årige Phil Mickelsons hidtil bedste resultat i en LIV Golf turnering, da hans hidtil bedste var en 8. plads i LIV Golf Chicago 2022.

Phil Mickelson – Foto: Charles Laberge / LIV Golf)
Meronk fik straffeslag for langsomt spil

Adrian Meronk på den delte 6. plads fik et straffeslag for langsomt spil under finalerunden. Han brugte mere end 2 minutter på sit andetslag på 18. hul, så hans birdie på par-5 hullet blev ændret til en par.

Anthony Kim sluttede sidst – efter næsten 12 års pause

Matthew Wolff trak sig under anden runde, så Anthony Kim blev nr. 53 og sidst i +16. Det var ventet, da han spillede sin første turnering efter næsten 12 års pause. Han gik både første og anden runde i +6, men anden runde afsluttede han med 11 pars i træk inden han gik finalerunden i +4.

I finalerunden blev Matthew Wolff erstattet af reserve-spilleren Wade Ormsby, hvis score så var tællende til Range Goats GC.

Anthony Kim under LIV Golf Jeddah 2024 – Foto: Matthew Harris / LIV Golf
Crushers GC vandt holdturneringen

Stinger GC med Louis Oosthuizen, Charl Schwartzel, Branden Grace og Dean Burmester førte med syv slag inden finalerunden.

Men det var Crushers GC med Bryson DeChambeau, Charles Howell III, Anirban Lahiri og Paul Casey der med en runde i -20 (otte slag bedre end de næstbedste) hentede 11 slag og vandt i -38 foran Stinger GC i -34.

Smash GC med Brooks Koepka, Talor Gooch, Jason Kokrak og Graeme McDowell blev nr. 3 i -33, mens Joaquin Niemanns Torque GC blev nr. 4 i -32 foran Jon Rahms Legion XIII i -24.

Crushers GC efter sejren i LIV Golf Jeddah 2024 – Foto: Jon Ferrey / LIV Golf
4 mio. $ for sejren

Som i de øvrige regulære LIV Golf turneringer blev der spillet om 25 mio. $ med 20 mio. $ i den individuelle turnering, hvoraf vinderen fik 4 mio. $ for sejren svarende til 27 mio. danske kroner.

Der var 5 mio. $ i holdturneringen med 3 mio. $ til vinderne, 1,5 mio. $ til nr. 2 og 500.000 $ til nr. 3. Det er beløb de fire spillere på holdet deler.

Hong Kong i den kommende uge

Nu rejser LIV Golf til Hong Kong, hvor der spilles på Hong Kong Golf Club fra fredag til søndag.

LIV Golf Jeddah, resultat

Farverigt fyrværkeri satte gang i gunstarten ved LIV Golf Jeddah – Foto: Charles Laberge / LIV Golf)

Emily i top-10 da Hannah Green vandt JM Eagle LA Championship

Hannah Green vandt LPGA turneringen JM Eagle LA Championship presented by Plastpro. Se højdepunkter ovenfor. Emily var nr. 5 efter anden runde, men nr. 10...

Tim Widing vandt for anden uge i træk på Korn Ferry Tour

Svenske Tim Widing vandt for anden uge i træk på Korn Ferry Tour, og denne gang Veritex Bank Championship. Inden finalerunden havde svenske 26-årige Tim...