LIV GolfAnthony Kim gør comeback på LIV Golf efter knap 12 års pause

Anthony Kim gør comeback på LIV Golf efter knap 12 års pause

Nu 38-årige Anthony “AK” Kim indstillede sin karriere pga. skader for næsten 12 år siden, men nu gør han comeback på LIV Golf, hvor han har fået et wild card til resten af sæsonen. Ligesom Hudson Swafford har et wild card uden hold, mens de resterende 52 LIV Golf spillere også er en del af et hold.

I en kort årrække fra 2007 – 2012 imponerede amerikanske Anthony Kim stort på PGA Tour, men han var plaget af skader som i sidste ende resulterede i et karrierestop efter en operation i akillessenen i venstre ben. Og siden fulgte flere operationer som holdt ham ude. Han var spået til at skulle tage over efter Tiger Woods, men har ikke spillet professionelle turneringer siden 2012, og det er ikke meget vi har hørt til ham gennem årene. Indimellem har man dog på sociale medier og i amerikanske golfmedier kunnet høre om nogen, der havde set eller mødt ham på en golfbane eller til en fest.

Anthony Kim efter sejren i AT&T National 2008 – Foto: golfsupport.nl

Han har holdt lav profil, men gør nu comeback til professionel golf når han fra fredag til søndag er med i LIV Golf Jeddah på Royal Greens Golf og Country Club i Saudi Arabien.

Som man kan se og høre i videoen ovenfor, så vil han fortælle sin historie senere, men nu ser han frem til at spille foran sin datter og familie blandt publikum. I shorts og t-shirt der ville overtræde dresscode på mange golfbaner, men AK var og er ikke som alle andre golfspillere, hvilket var med til at gøre ham populær. Meget populær ikke mindst i USA.

Han vandt tre gange på PGA Tour, havde tre top-10 placeringer i majors. Han spillede aggressivt og var meget populær med berømte bling-bling AK bælter, som da han vandt AT&T National 2008.

Han var i top-10 på verdensranglisten gennem 20 uger med en 6. plads i 2008 som den bedste placering.

11 birdies på Augusta

Anthony Kim har fortsat rekorden for flest birdies i en Masters runde på Augusta National, da han præsterede 11 birdies i anden runde af Masters 2009, hvor han debuterede i Masters med med 20. plads. Året efter blev han nr. 3.

Anthony Kim på en træningsrunde op til LIV Golf Jeddah 2024 – Foto: Jon Ferrey / LIV Golf
De færreste ved om forsikrings-millioner skal betales tilbage

Da Anthony Kim indstillede karrieren, og lige siden, har der været historier om, at han levede af en forsikringssum på 10+ mio. $ som han fik efter karriestoppet. Det er der en del kilder på, og Kim har tidligere selv bekræftet, at han havde betalt til en forsikring så han fik en månedlig betaling, hvis han blev skadet. Så det er sikkert rigtigt at han gennem årene har fået en del penge, men nu skriver mange så, at de penge skal betales tilbage, hvilket han så kan gøre med penge han får fra LIV Golf.

Måske. Men det er de færreste der ved det. Det afhænger af hans forsikringsbetingelser, som hverken vi eller de fleste andre kender. Måske var der en åremåls-begrænsning, og måske er der indgået et forlig om et comeback, så han betaler en andel af forsikringssummen tilbage. Eller måske ingenting. Det er det rene gætværk og spekulation fra journalister, der aldrig har været i nærheden af AK og måske nok heller aldrig kommer det.

Vi ved det heller ikke, men vi ved at håndboldspilleren Anja Andersen kunne hjælpe Slagelse Håndbold til oprykning efter hun havde fået en million-erstatning efter sit karrierestop som følge af problemer med hjertet. Og den tidligere fodboldspiller Henrik Mortensen blev i 1991 erklæret fodboldinvalid i England, men kunne året efter gøre comeback for AGF, hvor han spillede frem til 1999. Forsikringsbetingelser og skader er forskellige, og det eneste vi (og de fleste andre) reelt ved er, at Anthony Kim fra fredag spiller sin første turnering i næsten 12 år.

Tiger, Mickelson, Garcia, Scott og …. Anthony Kim

Anthony Kim har vundet tre gange på PGA Tour med sejre i Wachovia Championship 2008, AT&T National 2008 og Shell Houston Open 2010. Med de tre sejre var han den blot femte spiller i nyere tid på PGA Tour, som havde vundet tre gange unden de fyldte 25 år. De øvrige var Tiger Woods, Phil Mickelson, Sergio Garcia og Adam Scott.

Han spillede Ryder Cup i 2008 og Presidents Cup i 2009. I Ryder Cup 2008 havde USA en 9 – 7 føring over Europa på Valhalla, og Anthony Kim blev sendt ud i første single mod Sergio Carcia – og vandt en knusende sejr på 5&4. USA vandt 16½ – 11½ på Valhalla.

LIV Golf kan i Danmark ses gratis via App’en LIV Golf Plus på hjemmesiden LIVGolfPlus.com og på YouTube.com.

LIV Golf Jeddah, leaderboard

Anthony Kim på en træningsrunde op til LIV Golf Jeddah 2024 – Foto: Jon Ferrey / LIV Golf

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Reklamer under Masters på Viaplay – det er ikke en fejl

Som de seneste år sendes Masters på TV3 Sport og Viaplay Total, men noget er nyt i år. Der er også reklameafbrydelser på Viaplay...

Se alle slag i Masters og lav din egen “tv-kanal” med udvalgte spillere

Igen i år kan man under Masters se alle slag på Masters hjemmeside eller i den gratis App. Det har man kunnet siden 2020,...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk