Efter fire – fem måneders pause spilles der igen på Europa Touren og Challenge Touren, hvor tre af seks danskere er i top-20 efter første runde af Austrian Open på Diamond CC.

Nicolai Højgaard lavede otte birdies, men også tre bogeys, i første runde hvilket placerer ham på en delt 4. plads i -5, mens Martin Simonsen og Niklas Nørgaard Møller deler 19. pladsen i -3. Mark Flindt Haastrup er nr. 82 i +1, Nicolai Kristensen nr. 98 i +2 og Martin Ovesen nr. 112 i +3

Joost Luiten fører – Jiménez i top-10
09/07/2020 European Tour 2020, Dual event with the Challenge Tour, Austrian Open, Diamond Country Club, Atzenbrugg, Austria. 09-12 Jul. Miguel Angel Jimenez of Spain during the first round.

Joost Luiten, der som nr. 104 på verdeensranglisten er den højest rangerede, fører i -7 foran Craig Howie og Marc Warren i -6. Luiten har gode mindre fra værtsbanen Diamond CC, da det var her han vandt Lyoness Open 2013 og det er bl.a. også blevet til to 3. pladser.

Nicolai Højgaard deler 4. pladsen i -5 med Lorenzo Scalise Philip Eriksson og Connor Syme.

Thomas Detry og 56-årige Miguel Angel Jiménez er blandt spillerne på en delt 8. plads i -4.

Se starttider for fredagens anden runde her.

Der er ingen tilskuere på banen, og man tager naturligvis en lang række forholdsregler i forhold til COVID-19.

Skilt under Austrian Open, som opfordrer til social afstand på 2 meter – Foto: golfsupport.nl
Første turnering i fire – fem måneder

Det er den første Europa Tour turnering siden Jorge Campillo vandt Commercial Bank Qatar Masters den 8. marts.

På Challenge Touren har der været en fem måneders pause siden Christiaan Bezuidenhout vandt Dimension Data Pro-Am i midten af februar.

Spiller også i Østrig i næste uge

Fra onsdag til lørdag i næste uge er der endnu en turnering i Østrig med Euram Bank Open på GC Adamstal.

Med 500.000 € i præmiesum er de to turneringer i Østrig ganske små i Europa Tour sammenhæng og meget store på Challenge Touren. Langt de fleste Europa Tour spillere har da også fravalgt turneringerne i Østrig, så de venter til UK Swing fra den 22. juli. I Storbritannien har fem af de seks turneringer en præmiesum på 1 mio. €, så det er noget mindre end man er vant til, hvilket Europa Tour direktøren Keith Pelley forberedte spillerne på tilbage i april.

Der er ikke direkte tv fra de to turneringer i Østrig, så den fulde tv-dækning vender først først med UK Swing fra den 22. juli.

Austrian Open, leaderboard

Joost Luiten – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.