Den 43. udgave af Ryder Cup, som skulle være spillet i september 2020, rykkes et år til den 24. – 26. september 2021, mens Presidents Cup rykkes fra 2021 til 2022.

Det er naturligvis COVID-19 pandemien, der er den direkte årsag til, at Ryder Cup ikke spilles i år. Af hensyn til planlægningen herunder opsætning af tribuner mv., skulle beslutningen om gennemførelse tages nu.

– På nuværende tidspunkt kan vores sundhedsmæssige eksperter og myndighederne i Wisconsin ikke give os sikkerhed for, at det er muligt at gennemføre en begivenhed med tusinder af tilskuere i september. Med den usikkerhed vidste vi, at den rigtige beslutning er, at udskyde Ryder Cup et år, siger PGA of America direktøren Seth Waugh i en pressemeddelelse.

Blandt alle interessenter herunder også Ryder Cup Europe og PGA Tour har der været enighed om, at det er de mange tilskuere, som er med til at skabe Ryder Cup og den særlige atmosfære. Man har således ikke ønsket at gennemføre med ingen eller ganske få tilskuere.

Europa vandt den seneste udgave af Ryder Cup i 2018 på Le Golf National i Paris med Thomas Bjørn som kaptajn og Thorbjørn Olesen som spiller.

.
.
Team Europe med Thomas Bjørn som kaptajn og Thorbjørn Olesen som spiller efter sejren i Ryder Cup 2018 – Foto: golfsupport.nl
Ryder Cup i ulige år og Presidents Cup i lige år

Det er fortsat Whistling Straits i Wisconsin, USA som skal være vært for den kommende udgave af Ryder Cup.

Presidents Cup, hvor USA spiller mod resten verden bortset fra Europa, rykkes også et år så den næste udgave spilles fra den 22. – 25. september 2022 på Quail Hollow Club i USA.

Kommende Ryder Cups rykkes også et år, så det fremover spilles i ulige år. Efter Ryder Cup i september 2021 bliver Marco Simone Golf and Country Club i Rom vært i 2023, og ikke i 2022 som det oprindeligt var planlagt.

Ryder Cup blev oprindeligt spillet i ulige år

Den første udgave af Ryder Cup blev spillet i 1927, og det var således oprindeligt i ulige år. Sådan var det helt frem til 2001, dog uden Ryder Cups under Anden Verdenskrig fra 1939 – 1945.

Der skulle have været Ryder Cup i slutningen af september 2001, men som følge af Terrorangrebet i USA den 11. september 2001 blev det rykket til 2002. Samtidig blev Presidents Cup rykket fra lige til ulige år.

Dengang skiftede damernes Solheim Cup også fra lige til ulige år for ikke at kollidere med Ryder Cup. Det gjorde man ved at spille en ekstra udgave, så der var Solheim Cup i både 2002, 2003 og 2005. Den næste udgave af Solheim Cup er indtil videre planlagt til september 2021, hvilket man den kommende tid utvivlsomt vil revurdere.

Ryder Cup trofæet – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.