Europa Touren har haft en pæn vækst i præmiesummer de seneste år, både hvad angår de mindre turneringer og de største Rolex Series turneringer. Dertil er præmiesummerne i WGC turneringer og majors, som også tæller til andre tours, vokset markant, men det kan coronavirus pandemien sætte en stopper for.

Europa Tour direktøren Keith Pelley har i e-mails til spillerne advaret om, at coronavirus pandemien har stoppet momentum, og at spillerne skal forberede sig på en noget anderledes fremtid. En fremtid der kan være uden courtesy cars (biler med chauffør der kører til/fra lufthavnene, hotel og bane) samt player lounges (restaurant på banen, hvor spillere kan spise gratis). Det skriver flere medier som har set disse mails heriblandt The Telegraph og BBC Sport.

– Coronavirus pandemien har sat en stopper for den hastige udvikling, og vi skal revurdere mange elementer, skriver Keith Pelley bl.a. og nævner at muligheden for courtesy cars og players lounges kan være anderledes end tidligere, hvis det da overhovedet tilbydes ved de kommende turneringer.

– Præmiepengenes størrelse vil sandsynligvis også blive ændret. Sandheden er, at pandemien vil have stor indflydelse på både Europa Tourens økonomi samt for mange af vores partnere herunder sponsorer og tv-selskaber.

Flere turneringer på samme bane

Keith Pelley afslører også, at man undersøger forskellige muligheder for at afvikle turneringer herunder:

  • muligheden for, at afvikle flere turneringer på samme bane.
  • to turneringer i samme uge eller tre turneringer på 14 dage.
  • tre eller fire efter hinanden følgende turneringer i Storbritannien med en 14-dages karantæne periode, så internationale spillere kan rejse til Storbritannien og gå i selvvalgt karantæne.
Ikke mulighed for at give forskud til spillerne

Mens spillerne på PGA Tour har fået mulighed for at få forudbetalt en del af deres FedExCup bonus, så er det ikke en mulighed for Europa Tour spillerne:

– Vi er ganske enkelt ikke i stand til at tilbyde det. Selvom jeg er opmærksom på, at krisen rammer mange af jer finansielt gennem tabt indtjening, så skal vi som tour lave en række besparelser på både kort og lang sigt, skriver Keith Pelley der sammen med andre ledende medarbejder på Europa Touren er gået midlertidigt ned i løn.

– Forbered jer på færre turneringer i 2021

Med en række udsatte og aflyste turneringer vil der være færre turneringer i 2020 end det oprindeligt var planlagt. Keith Pelley forbereder også spillerne på, at der kan være færre turneringer i 2021:

– Vi gør alt hvad vi kan for at komme igennem dette, men være forberedt på, at 2021 kalederen kan se helt anderledes ud end den gjorde i 2019 eller 2018. Det er en svær tid for os alle, efter det utrættelige arbejde vi alle har lavet for at vækste touren de seneste fem år, men det er den nye virkelighed, skriver Keith Pelley.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.