PopulærtPGA TourFeltet i PNC Championship 2023

Feltet i PNC Championship 2023

20 major vindere hvoraf de 11 er tidligere verdensettere. 8 har været Ryder Cup kaptajner, og der er 16 Ryder Cup spillere blandt de 20 pro’er som danner par med et familiemedlem i PNC Championship. Der spilles fra 16, – 17. december med Pro-Am om onsdagen.

De 20 pro’er har tilsammen vundet 62 majors og hele 965 professionelle turneringer, hvoraf Tiger har vundet de 132. Tiger spiller for femte år i træk med sønnen Charlie.

De 20 hold spiller to runder, 36 huller, scramble om en samlet præmiesum på 1,085 mio. $ til pro’en. Pengene er dog ikke det vigtigste, men det er derimod det sociale og familiemæssige element, hvor golf er unik.

Man skal have vundet en major eller Players for at komme med

Adgangskravet til PNC Championship, der tidligere hed Father-Son Challenge, er at man har vundet en majo. Det er en holdturnering, hvor de 20 kvalificerede spiller med med f.eks. en søn, datter, barnebarn eller forælder. Medspilleren må ikke have et PGA Tour eller LPGA Tour kort, men kan godt være professionel som Justin Thomas far Mike, der er PGA golftræner.

Mike og Justin Thomas efter sejren i PNC Championship 2020 – Foto: golfsupport.nl

Traditionelt har næsten alle kvalificerede deltagere været over 50 år, men det har ændret sig de seneste år. Og ventelisten er angiveligt lang for at komme med.

Sörenstam spiller med sin 11-årige søn

Annika Sörenstams 11-årige søn er den yngste i feltet, mens 84-årige Lee Trevino er den ældste. Lee Trevino er den eneste, som har deltaget i alle foregående udgaver af PNC Championship.

LPGA spilleren Nelly Korda debuterede med sin far sidste år, og de er med igen. Som sidste år på samme tid er 24-årige Nelly Korda verdens bedste damespiller, og hendes medspiller er far Petr, som er den tidligere professionelle tennisspiller der vandt Australian Open 1998.

Petr Korda under PNC Championship 2021 – Foto: golfsupport.nl

82-årige Lee Trevino er den eneste, som har deltaget i alle foregående 10 udgaver af PNC Championship, og han spiller med søn Daniel.

Stort set alle spilles med deres søn. Justin Thomas og Nelly Korda spiller med deres fædre mens Steve Stricker spiller med sin datter. De resterende 17 spiller med en søn.

Nedenfor ses hele feltet i PNC Championship 2023:

ProMedspillerRelation
John DalyJohn Daly IISøn
Bernhard LangerJason LangerSøn
David DuvalBrady DuvalSøn
Vijay SinghQass SinghSøn
Stewart CinkReagan CinkSøn
Justin ThomasMike ThomasFar
Nelly KordaPetr KordaFar
Annika SorenstamWill McGeeSøn
Nick FaldoMatthew FaldoSøn
Matt KucharCameron KucharSøn
Tom LehmanSean LehmanSøn
Lee TrevinoDaniel TrevinoSøn
Justin LeonardLuke LeonardSøn
Mark O’MearaShaun O’MearaSøn
Jim FurykTanner FurykSøn
Padraig HarringtonCiaran HarringtonSøn
Nick PriceGreg PriceSøn
Retief GoosenLeo GoosenSøn
Steve StrickerIzzi StrickerDatter
Tiger WoodsCharlie WoodsSøn
Steve Stricker med sin datter Izzi der var caddie efter sejren i KitchenAid Senior PGA Championship 2023 – Foto: Ryan Lochhead / PGA of America

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Starttider i US Open 2024, lørdag

Se alle starttider for lørdagens tredje runde af US Open på Pinehurst No. 2 nedenfor. Ludvig Åberg fører i -5 foran Bryson DeChambeau, Thomas Detry...

Åberg fører US Open – Nicolai Højgaard nr. 21 efter 2. runde

Ludvig Åberg overtog føringen i US Open, hvor Nicolai Højgaard er nr. 21. Nicolai Højgaard er nr. 21, mens Frederik Kjettrup missede cuttet. Se...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk