KlubnytDerfor skal Smørum føres ind i fremtiden

Derfor skal Smørum føres ind i fremtiden

Det er bestyrelsens Vision 2021-2025, der er grundpillen i udviklingen af golfklubben. Det omfatter initiativer som nyt træningsanlæg, puttinggreen, driving range og massiv baneomlægning.

– Med et redesign af 45 ud af 51 golfhuller vil Smørum Golfklub blive et endnu mere massivt kvalitetsvalg i fremtiden. Det gælder både som hjemmebane, udebane og for samarbejdspartnere, siger bestyrelsesformand Peter Borregaard og tilføjer, at ”alt er direkte udspring af bestyrelsens Vision 2021-2025.

Målet er ifølge Visionen at optimere banerne med hensyn til spil, oplevelse og vedligeholdelse. Derfor er det ikke tilfældigt, at det efter en længere udvælgelsesproces blev Philip Spogárd, der blev valgt som banearkitekt. Ifølge Peter Borregaard passer Philips arbejdstilgang om en strategisk baneudformning og visioner godt til Smørum Golfklubs ønsker.

– Strategisk designede huller skaber forskellige udfordringer for langtslående og for spillere med lave handicap, klubgolfere og begyndere. Det afspejles blandt andet i placering af bunkers og andre forhindringer, der tager højde for de forskellige spilletyper og -niveauer, siger Peter Borregaard.

– Derfor har bestyrelsen med udgangspunkt i klubbens strategiarbejde valgt at arbejde langsigtet med udviklingen af baneanlægget. Smørum Golfklubs anlæg er stort og varieret, og det kræver en klar vision at skabe en bane, som både er udfordrende, interessant at spille, og som kan drives økonomisk forsvarligt. Med det strategiske design gives der visioner og mål for såvel klubbens medlemmer og gæster, og for greenkeepernes tilrettelæggelse af forbedringer og vedligehold.

Uppercut

Ud over strategiske huller kan en golfbane have straffende og heroiske huller. Philips designarbejde i Smørum vil fokusere på at renovere huller i overensstemmelse med netop den strategiske designfilosofi.

Smørum Golfklub nuværende slogan ”Åben for alle, go’ nok til de bedste” var udgangspunktet, da der i 2021 blev skabt en strategiplan. Planen fik imidlertid noget af et uppercut med flodbølgen af Corona-virus. Anslaget blev dog vendt positivt, fordi bestyrelsen efterfølgende hvert år revurderer strategiplanens delmål. Så er der hold i tømmerne, og bedst mulig sikkerhed for at være forberedt på fremtiden.

Attraktive valg

Da klubben køres professionelt, blev udfordringerne løst. De mange initiativer, i første omgang især til fordel for medlemmer og gæster, har vist sig at være kloge valg. Players 1st analyser viser, at medlemmerne generelt er glade, og arbejdet med at gøre faciliteterne endnu mere attraktive fortsætter.

– Den aktuelle igangsætning af en baneomlægning vil naturligvis komme medlemmer og gæster til gode. Men det vil også blive mere attraktivt for samarbejdspartnere, når vi kan præsentere et endnu mere professionelt anlæg, siger Peter Borregaard.

Arbejdet med baneomlægningen og den løbende kontakt til Philip Spogárd vil især ligge hos det nedsatte udvalg bestående af næstformand Peter Møller, golfdirektør Keld Østergaard Christensen og Kim Tage Andersen. Derudover er klubbens baneudvalg og særligt udvalgte deltagere (ikke mindst chefgreenkeeper Per Rasmussen) aktive i processen, siger formand Peter Borregaard, der også er en del af udvalget.

Peter Borregaard, formand i Smørum Golfklub – Foto: Frank Undall

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Pilgrimsrejse i Skotland (2)

Rembrandt viste i 1600-tallet, hvordan der blev spillet ”ringbold” på landjorden og ”kolf” på de tilfrosne nederlandske søer. Men golfens pilgrimme tager nu ikke...

Kampen om toppen og om cuttet – Inside The Open, fredag

I Inside The Open kommer man lidt med bag kulissen og ser billeder, der ikke normalt bliver vist på tv Stemningsfulde videoer uden kommentatorer, så...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk