Ryder CupEuropa og Nicolai Højgaard vandt Ryder Cup 2023

Europa og Nicolai Højgaard vandt Ryder Cup 2023

Europa med Luke Donald som kaptajn, Nicolai Højgaard blandt de 12 spillere og Thomas Bjørn som én af vicekaptajnerne, vandt Ryder Cup 2023 på Marco Simone Golf & Country Club i Rom. I videoen ovenfor ses det afgørende øjeblik, hvor Tommy Fleetwood sikrede mindst ½ point, som ville give Europa sejren. Fleetwood vandt matchen og et helt point.

Efter de første to dage havde Europa en føring på 10½ – 5½, så de skulle kun have 4 af 12 point i singlerne for at vinde, mens USA manglede 9 point for et historisk stort comeback. Europa fik den bedste start i de første matcher, og selvom der var spænding inden de sidste 6 singler var afgjort, så vandt Europa en sikker sejr på 16½ – 11½.

Nedenfor gennemgang af de 12 singler i den rækkefølge de blev afgjort med en stilling undervejs.

Hovland vandt det første point

Den første match der blev afgjort var 2. single mellem Viktor Hovland & Collin Morikawa. Hovland kom 1op efter 3 og 3op efter 6 huller. Fra begyndelsen kunne Morikawa ikke ramme fairways, men selvom han vandt et par huller, så vandt Hovland en sikker sejr på 4&3.

11½ – 5½

Jon Rahm & Scottie Scheffler i 1. single havde en god duel, som var medrivende og spændende. Præcis som man ønsker det i Ryder Cup, og føringen skiftede undervejs. På 18. hul var Scheffler tæt på at chippe i vandet, og Rahm vandt hullet med en birdie, så hullet blev delt.

12 – 6

Justin Rose & Patrick Cantlay spillede i 3. single, hvor tilskuerne mange gange viftede med deres caps. Det så ikke ud til at genere Cantlay, mens Rose var 3 ned efter 11 huller med en birdie og en bogey. Derefter vandt Rose to huller i træk med birdies, men tabte 14. og vandt 15. inden Cantlay vandt 2&1 med en birdie på 17. hul.

12 – 7

McIlroy vandt 4 point i år

I gruppen efter spillede Rory McIlroy & Sam Burns. En velspillende McIlroy forstod beskeden om at der skulle blå farver på leaderboardet, for han førte fra start til slut. Burns begyndte med en bogey, men lavede også tre birdies og en eagle, men McIlroy var bare bedre, og vandt 3&1. Det var McIlroys fjerde sejr i år.

13 – 7

Tyrrell Hatton spillede mod Brian Harman i 6. single, og med to birdies var Hatton 3 op efter 4 huller. Harman var kun 1 ned efter 9 huller, men så vandt Hatton 11. og 13. hul med birdies. Harman reducerede med en biridie på 15. hul inden Hatton vandt 3&2 med en birdie på 16. hul.

14 – 7

Med 14 point var Europa sikker på uafgjort, men som forsvarende mestre ville USA beholde trofæet. Europa skulle kun have ½ point i de sidste seks matcher, men de var meget tætte.

Da 12. single havde spillet 13 huller var Europa var USA foran i 7., 8. og 9. single, 10. single var lige mens Europa var 1 op i 11. og 12. single. Det er en kliche, men intet var afgjort!

Koepka vandt over Åberg

Ludvig Åberg havde det svært mod Brooks Koepka i 7. single, hvor Koepka vandt flere huller med pars. Koepka var 3 op efter 8 huller inden Åberg lavede eagle på 9. hul. Koepka vandt 11. og 13. med birdies, mens Åberg lavede birdie på 12. hul, og det sluttede med en 3&2 sejr til Koepka.

14 – 8

Matt Fitzpatrick vandt 1. hul mod Max Homa og var 1 op efter 7 huller, men tabte så tre i træk til Homa. Fitzpatrick vandt 11. hul, men resten af hullerne delte de, 16. med en bogey, så Max Homa vandt 1 op.

14 – 9

Nicolai Højgaard var 2 op, men tabte til Schauffele

Nicolai Højgaard spillede mod Xander Schauffele i 9. single. 22-årige Højgaard fik en forrygende start med birdies på 1. og 3. hul, som gav ham en føring på 2 op. Men Schaufflele vandt 3 i træk fra 5. hul inden Nicolai vandt 8. hul, så de var lige. Med birdies på 10. og 12. kom Schaufflele 2 op. Nicolai skabte håb ved at vinde 14, men tabte derefter 15. og 16. hul til birdies, så Schaufflele vandt 3&2.

Nicolai Højgaard fik dermed ½ point i tre matcher, da han med Jon Rahm som makker delte mod Scottie Scheffler og Brooks Koepka i fredages fourballs, mens han sammen med Tommy Fleetwood tabte til Max Homa og Brian Harman i lørdagens fourballs.

14 – 10

Sepp Straka spillede Justin Thomas, der kom 2 op efter 5 huller. Derefter delte de alle huller frem til Straka vandt 11 med en birdie, men tabte til en par på 12. Med en birdie på 16. hul var Straka kun 1 ned, men Justin Thomas vandt 18. med en birdie for en sejr på 2 op.

14 – 11

Tommy Fleetwood vandt det afgørende point

Tommy Fleetwood sikrede det vindende point i sin match mod Rickie Fowler. Fleetwood kom 1 op på 2. hul, men ad to omgange var de lige inden Fleetwood vandt 9. med en eagle og 10. med en birdie. Fowler vandt 14. hul, så han kun var 1 ned, men med en birdie på 16. hul kom Fleetwood 2 op, så han var sikker på mindst ½ point. Europa var dermed sikre på sejren, men Fleetwood var ikke sikker på også at have vinde det afgørende point. Men med en par på 17. vandt Tommy Fleetwood en sejr på 3 & 1 og dermed også det afgørende point.

15 – 11

Med to birdies på de første 5 huller kom Robert MacIntyre 2 op mod Wyndham Clark. Men Wyndham Clark kæmpede sig tilbage, så de var lige efter 14 huller. Hvis nogle troede den selvsikre Wyndham Clark kunne knække MacIntyre, så var det dog ikke her, for McIntyre vandt to huller i træk, og da de delte 17. med pars vandt MacIntyre 2&1.

16 – 11

Den sidste match der blev færdigspillet var 10. single mellem Shane Lowry & Jordan Spieth. Her kom Spieth 3 op efter 5 huller og han var 2 op efter 10 huller. Men Lowry vandt 11. og 14. hul med birdies, så de var lige inden de sidste 4 huller. Spieth vandt 15. hul og kom 1 op, men så vandt Lowry både 16. og 17. hul inden Spieth sikrede en delt match med en birdie på 18. hul.

16½ – 11½

Singlerne endte således lige med 6 point til Europa og 6 point til USA. Det er 30 år siden, at USA har vundet Ryder Cup i Europa, da det var helt tilbage i 1993 på The Belfry.

USA havde trofæet med til Europa, da de vandt 19 – 9 i 2021, hvilket er den hidtil største sejr i Ryder Cup siden Europa kom med i 1979. Nu bliver trofæet i Europa.

Ryder Cup 2025 skal spilles på Bethpage Black Course i New York, og i 2027 er det på Adare Manor i Irland

Ryder Cup, resultat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Nelly Korda vandt Mizuho Americas Open – 6 sejre i 7 turneringer!

Nelly Korda vandt Mizuho Americas Open, og har nu vundet seks af sine seneste syv LPGA turneringer. Der er højdepunkter fra finalerunden i videoen...

Harry Higgs vandt AdventHealth Championship

Harry Higgs vandt AdventHealth Championship på Korn Ferry Tour efter omspil. Harry Higgs og Tanner Gore sluttede i -19 inden Higgs vandt med en birdie...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk