AnbefaletSuveræne USA vandt Ryder Cup 2020 med 19 - 9

Suveræne USA vandt Ryder Cup 2020 med 19 – 9

USA vandt Ryder Cup 2020 (spillet i 2021) med hele 19 – 9, hvilket er største sejr i den moderne Ryder Cup æra siden 1979. Rory McIlroy, Ian Poulter og Lee Westwood var de eneste tre europæere, som formåede at vinde deres singler.

Den 43. udgave af Ryder Cup på Whistling Straits i Wisconsin, USA, blev pga. COVID-19 rykket et år. USA var favoritter på hjemmebane, men det var ventet at et på papiret stærkt europæisk hold ville yde større modstand.

Inden de 12 singler førte USA med 11 – 5, så der var brug for endnu et Ryder Cup mirakel, men det udeblev.

McIlroy, Poulter og Westwood vandt deres singler

Rory McIlroy havde skuffet stort de første dage, men kaptajn Padraig Harrington sendte ham alligevel ud i den vigtige første single. Han havde tillid til, at McIlroy ville kunne vinde sit første point i dette års Ryder Cup, og det lykkedes med en 3&2 sejr over Xander Schauffele.

I et efterfølgende var McIlroy meget berørt over, at han ikke havde bidraget med mere de første dage. Med tårer i øjnene måtte McIlroy afbryde interviewet flere gange, og ingen kunne være i tvivl om, at Ryder Cup betyder meget for ham.

Rory McIlroy på 1. hul under Ryder Cup 2020 – Foto: Darren Carroll/PGA of America

Allerede på det tidspunkt var der dog ikke megen tvivl om resultatet, for USA var foran i stort set alle matcher, og spørgsmålet var mere, hvor stor sejren ville blive.

USA kom til 14 – 6 med sejre i de følgende tre singler, og skulle blot have ½ point i de sidste 9 singler for at sikre sig sejren. Collin Morikawa sikrede formelt en amerikansk sejr, da han delte mod Viktor Hovland.

Ian Poulter vandt 3&2 over Tony Finau og Lee Westwood vandt 1op over Harris English, så McIlroy, Poulter og Westwood var de eneste europæere, som vandt deres single. Viktor Hovland delte som nævnt sin match, og derudover delte Tommy Fleetwood mod Jordan Spieth. Samlet vandt USA singlerne 8 – 4.

Største sejr i den moderne æra

19 – 9 er ny rekord for største Ryder Cup sejr i den moderne æra siden 1979, hvor kontinental Europa kom med i Ryder Cup.

Den hidtidige rekord var 18½ – 9½ til USA i 1981 og til Europa i 2004 og 2006. Oprindeligt var Ryder Cup et opgør med USA mod Storbritannien inden Irland kom med i 1973.

Dustin Johnson blev topscorer med 5 point

Som den første amerikaner siden Larry Nelson tilbage i 1979 vandt Dustin Johnson sine første fire matcher. Han vandt også sin single 1op mod Paul Casey, der på 18. havde et putt for at dele matchen. Dermed vandt Dustin Johnson alle sine fem matcher og blev amerikansk topscorer.

Gennem tiderne er der kun fem spillere, der har vundet fem ud af fem. De fire andre er Arnold Palmer (1967), Gardner Dickinson (1967), Larry Nelson (1979) og Francesco
Molinari (2018).

Ryder Cup, resultat

Team USA efter sejren i Ryder Cup 2020 – Foto: Darren Carroll/PGA of America

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Kipp Popert vandt G4D Tour @ Magical Kenya Open

Verdensetteren Kipp Popert vandt sin 9. G4D Tour sejr i G4D Tour @ Magical Kenya Open, der blev spillet mandag og tirsdag inden ugens...

Ferie for Alle er klar til start med charterbranchen rigt repræsenteret

Størstedelen af charterbranchen er til stede på årets udgave af Ferie for Alle, der i det hele taget byder på et overflødighedshorn af ferieformer...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk