Ryder CupEuropa fører stort, og er kun 4 point fra at vinde Ryder...

Europa fører stort, og er kun 4 point fra at vinde Ryder Cup

Efter at være blevet udspillet i de første tre sessioner kæmpede USA sig (lidt) tilbage, men Europa fører 10½ – 5½ inden de 12 singler. Nicolai Højgaard & Tommy Fleetwood tabte i fourballs, og i videoen ovenfor er der højdepunkter fra deres match mod Max Homa og Brian Harman.

Efter formiddagens foursomes havde Europa en føring på 9½ – 2½, men i fourballs kom USA bedst fra start og førte fra start til slut i de første to matcher, og de vandt tre af de fire fourballs.

Europa har ikke tabt på hjemmebane de seneste 30 år siden de tabte på The Belfry i 1993, og Europa mangler kun 4 point i 12 singler for at vinde. Hvis USA vinder, vil det være det største comeback nogensinde, hvilket der er mere om nederst i denne artikel.

Burns & Morikawa vandt over Hovland og Åberg

Lørdag formiddag vandt Viktor Hovland & Ludvig Åberg 9 & 7, men i fourballs mod Sam Burns og Collin Morikawa spillede de ikke helt på samme niveau. Amerikanerne var 3 op efter 6 huller og 6 op efter 12 inden Åberg lavede to birdies i træk. Burns & Morikawa vandt 4 & 3.

Højgaard og Fleetwood kunne intet stille op mod Max Homa

Nicolai Højgaard & Tommy Fleetwood lavede kun én birdie på de første 9 huller mod Max Homa og Brian Harman, og det var kun nok til at dele 5. hul. Homa & Harman havde fem birdies på scorekortet, hvoraf Homa lavede de fire og USA var 4 op efter for-ni.

Højgaard & Fleetwood lavede fem birdies i træk fra 10. hul, men særligt en meget velspillende Max Homa fulgte med, så efter 14. hul var Europa 3 ned. De vandt 16. med en birdie, men USA vandt 2&1. På scorekortet er Homa noteret for en eagle og seks birdies på 17 huller.

Rose og MacIntyre vandt det eneste point til Europa

Justin Rose & Robert MacIntyre var 1 ned efter 8 huller mod  Justin Thomas & Jordan Spieth, der dog begge slog en række dårlige slag. Rose & Robert MacIntyre kom 1 op efter 10. hul og 3 efter 14. inden de vandt 3 & 2.

Patrick Cantlay sørgede for lille håb til USA

I den sidste match var Matt Fitzpatrick & Rory McIlroy aldrig bagud mod Patrick Cantlay & Wyndham Clark før 18. hul. Det var en meget lige match indtil Patrick Cantlay lavede tre birdies på de sidste 3 huller, og de sidste to var nok til vinde hullerne. På sidste hul holede Cantlay et 13 meter point der gav sejren i stedet for et delt point.

USA vandt sessionen 3 – 1, og som nævnt fører Europa 10½ – 5 ½.

Det største comeback i Ryder Cup

USA er bagud med 5 point inden singlerne. Hvis det lykkedes dem at vinde mindst 9 ud af 12 point og vinde, så vil det være det hidtil største comeback i Ryder Cup historien.

Det hidtil største antal point et hold har været bagud med inden singlerne, og vundet Ryder Cup, er 4 point af USA i 1999 og Europa i 2012. I 1999 på The Country Club, Brookline, var USA bagud 6 – 10, men de vandt 14½ – 13½, og det samme præsterede Europa i 2012 på Medinah..

Ryder Cup sendes på V Sport Golf og Viaplay Total. Søndagens singler sendes også på 3+ med reklame-afbrydelser. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv eller i denne artikel.

Ryder Cup, leaderboard

Dansk tilskuer under Ryder Cup 2023 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Cara Gorlei vandt Jabra Ladies Classic

28-årige Cara Gorlei fra Sydafrika vandt sin første professionelle sejr i Jabra Ladies Classic på den sydafrikanske Sunshine Ladies Tour. Linette Holmslykke begyndte finaledagen på...

Reglerne for cuttet i Masters 2024

Op til Masters 2020 blev cut-reglen ændret, så det er top-50 og lige, der klarer cuttet efter anden runde. Den såkaldte ti-slagsregel er afskaffet. Fra...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk