Ryder CupHøjgaard imponerede i sin Ryder Cup debut - Europa fører stort

Højgaard imponerede i sin Ryder Cup debut – Europa fører stort

Nicolai Højgaard imponerede i sin Ryder Cup debut, hvor han var i selskab med den nuværende verdensetter, og to der tidligere har været det. Sammen med Jon Rahm delte han i fourball mod Scottie Scheffler og Brooks Koepka. Stillingen efter de første otte matcher er 6½ – 1½ efter en dag, hvor USA ikke vandt en eneste match!

Europa førte 4 – 0 efter formiddagens foursomes, og i fourballs, hvor man spiller sin egen bold, kom Europa hurtigt foran i alle fire matcher. USA kæmpede sig dog tilbage, og kom foran i de første tre matcher.

I eftermiddagens første match spillede Viktor Hovland & Tyrrell Hatton mod Justin Thomas & Jordan Spieth. USA var 2 op inden de sidste 5 huller, men de var lige inden sidste hul. USA havde en lille fordel, men Hovland holede et godt putt for par og de delte.

Nicolai vandt 3 huller – Rahm tog over til sidst

Derefter var det Jon Rahm & Nicolai Højgaard mod Scottie Scheffler og Brooks Koepka. Nicolai begyndte runden med et drive i en fairwaybunker, men han kom fint op på greenen inden han fra 14 meter holede for birdie, som man kan se i videoen ovenfor!

Nicolai vandt også 7. og 8. med birdies, men matchen var lige efter 10 huller. Europa havde vundet 3 huller, og det var Nicolai som vandt dem alle. Nicolai lavede også nogle bogeys, og spillede ikke sit bedste golf på de sidste huller, men overordnet var det en flot debut.

Rahm holede et chip for birdie på 16. for at bringe Europa 1 op, og Rahm havde også en god birdiemulighed på 17., som han dog missede. Her lavede Scheffler birdie, så USA var 1 op inden 18. hul, hvor Rahm holede et godt birdieputt som vandt hullet og matchen blev delt.

Hovland og Rahms forrygende putts på 18. hul kan ses nedenfor.

Scottie Scheffler er nr. 1 på verdensranglisten, Jon Rahm nr. 3 og Brooks Koepka nr. 17, men han spiller på LIV Golf og optjener ikke så mange point. Nicolai Højgaard er nr. 82, men spillede lige op med verdens bedste.

Scheffler har i øvrigt været nr. 1 på verdensranglisten i sammenlagt 54 uger, Rahm i 52 uger og Koepka i 47 uger.

Robert MacIntyre & Justin Rose kom 1 op efter 2. hul mod Max Homa & Wyndham Clark, men var 1 ned efter 7., og 2 ned efter 16. hul. Rose vandt både 17. og 18. med birdies, så det endte også som en delt match.

Den sidste match mellem Rory McIlroy & Matt Fitzpatrick mod Collin Morikawa & Xander Schauffele, blev afgjort som den anden, og umiddelbart efter Hovland holede puttet på 18. Fitzpatrick kom flyvende fra start, da han var -6 efter 6 huller med fire birdies og en eagle! McIlroy vandt 7. med en birdie, og så var Europa 6 op og det var reelt afgjort. USA vandt 11. og 12. hul, men det sluttede som en 5 & 3 sejr til Europa.

Samme format lørdag

Ryder Cup fortsætter lørdag med samme format, så der er fire foursomes om formiddagen og fire fourballs om eftermiddagen.

Ryder Cup sendes på V Sport Golf og Viaplay Total. Søndagens singler sendes også på 3+ med reklame-afbrydelser. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv eller i denne artikel.

Ryder Cup, leaderboard

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Cara Gorlei vandt Jabra Ladies Classic

28-årige Cara Gorlei fra Sydafrika vandt sin første professionelle sejr i Jabra Ladies Classic på den sydafrikanske Sunshine Ladies Tour. Linette Holmslykke begyndte finaledagen på...

Reglerne for cuttet i Masters 2024

Op til Masters 2020 blev cut-reglen ændret, så det er top-50 og lige, der klarer cuttet efter anden runde. Den såkaldte ti-slagsregel er afskaffet. Fra...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk