PopulærtDP World TourWiesberger tilbage på DP World Tour efter 1½ år hos LIV Golf

Wiesberger tilbage på DP World Tour efter 1½ år hos LIV Golf

Den dobbelte Made in HimmerLand vinder Bernd Wiesberger har ansøgt om at blive medlem af DP World Tour igen efter 1½ år som LIV Golf spiller siden starten i juni 2022. Det har man godkendt, og det ville også være meget svært at afvise, da han har betalt alle bøder og udstået idømte karantæner. Eller, det er nok LIV Golf og ikke Wiesberger, der har betalt bøden?

Wiesberger har været LIV Golf spillet lige siden den første turnering i juni 2022. Han blev nr. 35 på LIV Golf ranglisten i 2022 og nr. 41 i 2023. Han var i risiko for at miste sin plads på LIV Golf holdet Cleeks GC, hvor Martin Kaymer er kaptajn for Richard Bland, Graeme McDowell og Wiesberger. De blev nr. 10 ud af 12 hold i 2023. For at fortsætte på LIV Golf skulle han enten overbevise Kaymer eller en anden kaptajn om, at han skulle spille på holdet, eller også kunne han deltage i LIV Golf Tourskolen i december. I stedet valgte han at fortsætte karrieren på DP World Tour.

38-årige Wiesberger fra Østrig har aldrig meldt sig ud af DP World Tour, og spillede i starten også enkelte turneringer på DP World Tour. Han var én af de 26 spillere som blev idømt store bøder af DP World Tour.

I følge James Corrigan i The Telegraph, så er Bernd Wiesbergers samlede bøde på næsten 13 mio. kr. (1,5 mio. £). Og som led i hans aftale med LIV om fortsat at kunne spille på DP World Tour, og at LIV Golf ville betale evt. bøder, så er det angiveligt LIV Golf der har betalt til DP World Tour.

Hans DP World Tour medlemskab ophørte, da han ikke levede op til minimumskrav om antal turneringer i år. Han spillede kun to turneringer indtil den mulighed blev lukket, men selvom han har mistet sit kort, så kan han blive medlem på tidligere meritter. Han er nr. 32 på Career Money List med godt 15,5 mio. € i indtjening, og det giver ham kategori 11, somgiver adgang til de fleste turneringer i 2024.

Én top-10 placering i 22 turneringer. Tjente mindst 4,6 mio. $

Wiesberger nåede at spille 22 LIV Golf turneringer med en 8. plads i LIV Golf Jeddah 2022 som hans eneste top-10 placering. Men selvom han resultatmæssigt ikke havde den store succes, så spilles der uden cut om mange penge på LIV, så i individuelle præmiepenge tjente Wiesberger 1,8 mio. $ i 2022 og 2,4 mio. $ i 2023. I alt tjente han 4,6 mio. $, og han er sikkert også blevet betalt for at skifte til LIV Golf, da han som Ryder Cup 2021 spiller og med otte DP World Tour sejre var en stor profil.

Wiesbergers seneste DP World Tour sejr er Made in HimmerLand 2021, som han også vandt i 2019, hvor den hed Made in Denmark.

Bernd Wiesberger efter sejren i Made in Denmark presented by FREJA 2019 – Foto: Peter Damgaard / 19hul.dk

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Starttider i US Open 2024, lørdag

Se alle starttider for lørdagens tredje runde af US Open på Pinehurst No. 2 nedenfor. Ludvig Åberg fører i -5 foran Bryson DeChambeau, Thomas Detry...

Åberg fører US Open – Nicolai Højgaard nr. 21 efter 2. runde

Ludvig Åberg overtog føringen i US Open, hvor Nicolai Højgaard er nr. 21. Nicolai Højgaard er nr. 21, mens Frederik Kjettrup missede cuttet. Se...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk