RanglisterVerdensranglisterne, 9. oktober 2023

Verdensranglisterne, 9. oktober 2023

Efter sin 9. DP World Tour sejr rykkede Matt Fitzpatrick frem som nr. 7 i verden, mens Ryder Cuip kollegaen Ludvig Åberg er nr. 59 efter tabte omspil på PGA Tour. Hos kvinderne var det to af verdens 15 bedste der vandt på LET og LPGA, mens Sofie Kibsgaard Nielsen vandt på LET Access Series.

Herrernes verdensrangliste

Matt Fitzpatrick vandt Alfred Dunhill Links Championship, og rykkede én plads frem, så han nu er nr. 7 på verdensranglisten.

På PGA Tour blev Sanderson Farms Championship vundet af Luke List efter omspil mod bl.a. den svenske komet Ludvig Åberg. Luke List rykkede 79 pladser frem til en 80. plads, mens Ludvig Åberg rykkede frem som nr. 59 fra en 79. plads i sidste uge.

Ludvig Åberg har kun spillet 17 tællende turneringer de seneste to år, men for at gøre verdensranglisten retvisende divideres man med minimum 40 turneringer. Så hans 65,69208 optjente point divideres med 40 svarende til 1,6423 point, der giver ham en 59. plads. Dividerer man, for sjov, med de faktiske 17 turneringer giver det 3,86424, hvilket ville placere ham som nr. 19.

Nedenfor ses udvalgte spilleres placering på verdensranglisten. Tallet i parentes er placering i sidste uge / efterfulgt af placering den 1. januar 2023.

Kvindernes verdensrangliste

Xi Yu Lin vandt den individuelle turnering ved Aramco Team Series Hong Kong på LET, hvor finalerunden blev aflyst pga. tyfonen Koinu. Med sejren rykkede hun tre pladser frem, så hun nu er nr. 9.

Hyo Joo Kim vandt The Ascendant LPGA, og rykkede en enkelt plads frem til en 6. plads.

Og så var der også en dansk sejr. Sofie Kibsgaard vandt for tredje gang i år på LET Access Series. Denne gang i Italien, og hun er nu nr. 376 i verden, da hun rykkede 84 pladser frem.

Nedenfor ses top-10 og danskernes placering på verdensranglisten. Tallet i parentes er placering i sidste uge / efterfulgt af placering den 1. januar 2021: