RanglisterVerdensranglisterne, 5. februar 2024

Verdensranglisterne, 5. februar 2024

Wyndham Clark er nu nr. 6 i verden, mens Ludvig Åberg er lige udenfor top-10, selvom han kun har spillet 22 tællende turneringer de seneste to år. Hos kvinderne var der kun en mindre turnering i Australien, så der var ikke de store ændringer.

Herrernes verdensrangliste

Dylan Frittelli vandt Bahrain Championship presented by Bapco Energies, og rykkede frem som nr. 191 fra en 434. plads i sidste uge. Niklas Nørgaard og Rasmus Højgaard delte 8. pladsen, hvilket også lidt fremgang.

Wyndham Clark vandt AT&T Pebble Beach Pro-Am, hvor finalerunden blev aflyst. Selvom man kun spillede 54 huller med begrænset felt på 80 spillere uden cut, så fik Wyndham Clark 75 point for sejren og rykkede fire pladser frem til en 6. plads.

Ludvig Åberg blev nr. 2 på Pebble Beach, og bragede 16 pladser frem til en 11. plads. Den 24-årige svensker blev professionel i juni 2023 og har blot 22 tællende turneringer de seneste 2 år. Imponerende, hvilket vi vender tilbage til i senere artikel.

Joaquin Niemann vandt LIV Golf Mayakoba med 54 deltagere uden cut, men det tæller ikke til verdensranglisten, så han faldt otte pladser tilbage til en 74. plads. Debutanten Jon Rahm blev nr. 3, og hans Legion XIII hold vandt holdturneringen. Tyrrell Hatton er også skiftet til LIV Golf og Rahms hold, og uden at spille en tællende turnering rykkede han én plads frem til en 15. plads. Sådan er de løbende justeringer så forunderlige.

Nedenfor ses udvalgte spilleres placering på verdensranglisten. Tallet i parentes er placering i sidste uge / efterfulgt af placering den 1. januar 2024.

Kvindernes verdensrangliste

Den eneste tællende turnering var VIC Open, der i 2017 og 18 også var en LET turnering, mens den i 2019 og 20 var en LPGA turnering. Nu er den “kun” tællende til WPGA Tour of Australasia, og uden de store profiler. Stadig spillet som samtidig sideløbende kvinde- og herreturnering med samme størrelse præmiesum der i år var 420.000 AUD$ i hver. Vinderne var henholdsvis Ashley Lau og Brett Coletta.

Nedenfor ses top-10 og danskernes placering på verdensranglisten. Tallet i parentes er placering i sidste uge / efterfulgt af placering den 1. januar 2024:

Amatørernes verdensranglister

58’er på Korn Ferry Tour – slog Schefflers banerekord

Frankie Capan III gik en 58'er i torsdagens første runde af Korn Ferry Tour turneringen Veritex Bank Championship og slog samtidig Scottie Schefflers banerekord. En...

Jens Kristian Thysted vandt Bravo Tours Open by Enjoy Resorts

Nyprofessionelle Jens Kristian Thysted vandt Bravo Tours Open by Enjoy Resorts, som var årets første ECCO Tour turnering i Danmark efter to turneringer i...