RanglisterVerdensranglisterne, 22. januar 2024

Verdensranglisterne, 22. januar 2024

Rory McIlroy vandt i Dubai og er fortsat nr. 2, mens amatøren Nick Dunlap bragede 4.061 pladser frem, så han nu er i top-100! Hos kvinderne er Lydia Ko tilbage i top-10 efter sin 20. LPGA sejr

Herrernes verdensrangliste

Rory McIlroy vandt Rolex Series turneringen Hero Dubai Desert Classic, hvor Nicolai Højgaard blev bedste dansker på en 7. plads. McIlroy er fortsat nr. 2 i verden, mens Nicolai Højgaard rykkede to pladser frem til en 51. plads.

Den 20-årige amatør Nick Dunlap vandt The American Express på PGA Tour og sejren i det stærke felt gav ham 55,68925 point. Selvom det tal skal deles med 40 turneringer, selvom han kun har spillet fire de seneste to år, så bragede han 4.061 pladser frem til en 68. plads! Han ville være nr. 1, hvis man kunne nøjes med at dividere med fire, men det kan man fornuftigt nok ikke.

Han er den yngste amatør-vinder på PGA Tour i 33 år, siden Phil Mickelson i 1991, og med sejren overtog han førstepladsen på amatørernes verdensrangliste. Den opdateres hver onsdag, og Nick Dunlap overtog førstepladsen fra en 3. plads i sidste uge. Dunlap har dog offentliggjort, at han bliver professionel, så i næste uge er det vist Gordon Sargent der er tilbage som verdens bedste amatør.

Nedenfor ses udvalgte spilleres placering på verdensranglisten. Tallet i parentes er placering i sidste uge / efterfulgt af placering den 1. januar 2024.

Kvindernes verdensrangliste

Lydia Ko vandt LPGA sæsonpremieren Hilton Grand Vacations Tournament of Champions, hvor Nanna Koerstz Madsen blev nr. 12. Det var en eksklusiv turnering for for de seneste to års vindere, så det var et begrænset felt. Så selvom en række af verdens bedste var med, så var der ikke så mange point som en regulær LPGA turnering med fuldt felt.

Med sejren og 31 point rykkede den tidligere verdensetter Lydia Ko tre pladser frem til en 9. plads, mens Nanna rykkede to pladser frem, så hun nu er nr. 120.

Nedenfor ses top-10 og danskernes placering på verdensranglisten. Tallet i parentes er placering i sidste uge / efterfulgt af placering den 1. januar 2024:

Herrer: Penge- og pointranglister, 6. maj 2024

Adrian Otaegui vandt Volvo China Open, der blev afkortet til tre runder. Niklas Nørgaard var lige udenfor top-10 inden finalerunden, men blev nr. 35. Taylor...