PopulærtPGA TourNick Dunlap vandt AmEx - første amatør-vinder på PGA Tour i 33...

Nick Dunlap vandt AmEx – første amatør-vinder på PGA Tour i 33 år

Den blot 20-årige amatør Nick Dunlap vandt The American Express, der blev spillet på tre La Quinta baner i Californien med en sideløbende Pro-Am, så der var først cut efter tredje runde. Se højdepunkter fra finalerunden i videoen ovenfor.

Han er den første i 33 år, siden Phil Mickelson i 1991, der som amatør vinder på PGA Tour! Som amatør går Nick Dunlap glip af førstepræmien på 1,512 mio. $ svarende til godt 10 mio. kr. Dem får Bezuidenhout for 2. pladsen, mens de 500 FedExCup point til vinderen ikke uddeles.

Med sin 20 år og 29 dage er Nick Dunlap den næstyngste PGA Tour vindere i 90 år. Den yngste siden 1931 er Jordan Spieth, da han var 19 år, 11 måneder og 7 dage da han vandt John Deere Classic 2013.

Hvis Nick Dunlap vælger at blive professionel, kan han få PGA Tour medlemskab til og med 2026 sæsonen. Han kan også komme med i alle årets Signature Events, Masters og PGA Championship. Han har dog også muligheden for at vente med at blive professionel, og kan helt frem til 30 dage efter 2024 sæsonen blive medlem af PGA Tour frem til og med 2026.

Nick Dunlap førte med tre slag inden finalerunden

Efter en 60’er (-12) i tredje runde havde amatøren Nick Dunlap føringen i -27 foran Sam Burns i -24 og Justin Thomas i -23, der gik henholdsvis -7 og -11.

Efter en dobbeltbogey på 7. hul gik Nick Dunlap for-ni i par, men kom til -2 efter birdies på 14. og 16. hul. Inden birdien på 16. hul var Dunlap ét slag efter Sam Burns, så de to var lige inden de to sidste huller. Burns slog i vandet på par-3 hullet 17. og lavede en dobbeltbogey.

Sam Burns slog også i vandet på 18., hvilket resulterede i endnu en dobbeltbogey, men i næstsidste gruppe lavede Christiaan Bezuidenhout en birdie og så var han kun ét slag efter Nick Dunlap.

Nick Dunlap slog et skævt drive, så der var spænding til det sidste. Han kom ikke på greenen i andetslaget på par-4 hullet, og først da han kom op til greenen så han, at Bezuidenhout havde lavet birdie, så føringen var på ét slag og ikke to som Dunlap troede. Men under det store pres chippede han ind til 1,5 meter og holede puttet for par.

Nick Dunlap vandt i -29 foran Christiaan Bezuidenhout i -28, mens Kevin Yu, Xander Schauffele og Justin Thomas delte 3. pladsen i -27. Michael Kim, Adam Hadwin og Sam Burns delte 6. pladsen i -25.

Scottie Scheffler blev nr. 17 i -21 og Patrick Cantlay nr. 52 i -15 efter en finalerunde i +4.

Vandt US Amateur 2023

Nick Dunlap vandt US Junior Amateur 2021 og US Amateur 2023, og er den eneste udover Tiger Woods som har vundet begge turneringer.

Han var med til at vinde VM for hold / Eisenhower Trophy 2023 for USA, hvor han individuelt blev nr. 2.

Det var hans femte turnering som var tællende til verdensranglisten, og i de første fire har han misset cuttet. Det er en Korn Ferry Tour turnering i 2021, US Open 2022 og 2023 samt Butterfield Bermuda Championship 2023.

The American Express, resultat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Gustav Frimodt fører foran Frederik Kjettrup på PGA Tour Americas

Gustav Frimodt og Frederik Kjettrup har fået en forrygende start i deres debut på PGA Tour Americas, hvor de er nr. 1 og 2 efter...

Verdensranglisterne, 17. juni 2024

Bryson DeChambeau rykkede frem som nr. 10 i verden, hvilket dog ikke er nok for ham til at kvalificere sig til OL. Lilia Vu...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk