RanglisterVerdensranglisterne, 11. december 2023

Verdensranglisterne, 11. december 2023

Siden nytår er Louis Oosthuizen raslet ned af verdensranglisten, da han var nr. 50 i verden den 1. januar og nr. 441 i sidste uge. Nicolai Højgaard er fortsat nr. 50, hvilket OWGR ekspert siger han også er ved nytår, og så skal han til Masters. Så vandt han igen og rykkede frem som nr. 197. Der var ingen tællende turneringer hos damerne, så her var kun mindre ændringer.

Herrernes verdensrangliste

Louis Oosthuizen vandt Alfred Dunhill Championship, og rykkede frem som nr. 197 fra en 441. plads i sidste uge. Han spiller på LIV Golf, og har kun spillet 18 tællende turneringer de seneste to år. Oosthuizen var nr. 50 ved nytår, så han er raslet ned i år. Hans hidtil bedste placering er en 4. plads.

Nicolai Højgaard er fortsat nr. 50, og OWGR-guruen Nosferatu har regnet på at han også vil være nr. 50 ved nytår, så han kvalificerer sig til Masters for første gang i karrieren.

Det var ugens eneste større tællende turnering, da mixed holdturneringen Grant Thornton Invitational, som blev vundet af Lydia Ko & Jason Day, ikke tæller.

Der var mindre turneringer i Asien og Sydamerika, som ikke gav de store ændringer.

Nedenfor ses udvalgte spilleres placering på verdensranglisten. Tallet i parentes er placering i sidste uge / efterfulgt af placering den 1. januar 2023.

Kvindernes verdensrangliste

Der var ingen tællende kvinde-turneringer, så her var der kun den løbende justering.

Nedenfor ses top-10 og danskernes placering på verdensranglisten. Tallet i parentes er placering i sidste uge / efterfulgt af placering den 1. januar 2023: