PopulærtDP World TourVälimäki vandt Qatar Masters - Axelsen røg ud af top-116

Välimäki vandt Qatar Masters – Axelsen røg ud af top-116

Finske Sami Välimäki vandt Commercial Bank Qatar Masters, der var den sidste regulære turnering på DP World Tour. Se højdepunkter fra hans finalerunde i videoen ovenfor.

Ni danskere var med, og for flere af dem var det afgørelsens time, men for dem der kunne forny kortet eller rykke frem for at undgå Second Stage på Tourskolen blev det desværre en skuffelse..

Thorbjørn Olesen blev nr. 9 i -13 efter en finalerunde i -13, og han rykker to pladser frem på Race to Dubai ranglisten og et skridt nærmere et PGA Tour kort. Rasmus Højgaard blev nr. 16 i -11, men for ham betyder det at han faldt to pladser tilbage, men han får chancen for at gøre Nicolai Højgaard selskab i USA i sæsonens to sidste turneringer. Jeff Winther blev nr. 44 i -6, og som nr. 50 på Race to Dubai ranglisten kan han spille Nedbank Golf Challenge om to uger. De 50 bedste, der ønsker at deltage, kommer med i sæsonfinalen i Dubai.

Niklas Nørgaard missede cuttet, så hans sæson er slut, men som nr. 77 på Race to Dubai har han et fuldt kort næste år.

John Axelsen var nr. 116 på Race to Dubai, som er den sidste plads der holdet er fuldt kort. Han missede cuttet, men selvom han havde teoretisk mulighed for at holde kortet, så lykkedes det desværre. Han slutter som nr. 118 på ranglisten og er kvalificeret til Final Stage.

04/06/2023 European Tour 2023. Porsche European Open, Green Eagle Golf Courses, Hamburg, Germany. 01-04 Jun. John Axelsen of Denmark looks on during the final round.

Søren Kjeldsen missede også cuttet, men hen får et kategori 11 (eller tilsvarende) Europa Tour kort i 2024 via Career Money List, hvilket vi uddyber i senere artikel. Han kan ikke forbedre sin kategori via Tourskolen.

Martin Simonsen, Christoffer Bring og Oliver Hundebøll kunne med gode resultater have kvalificeret sig til Final Stage af Tourskolen, men de missede cuttet, og skal nu spille Second Stage i den kommende uge.

Sami Välimäki vandt – Scott Jamieson beholdt kortet for 13. gang

Sami Välimäki og Jorge Campillo sluttede i -18, så de var i omspil om sejren. Et omspil Välimäki vandt med en birdie på første omspilshul. Det var 25-årige Sami Välimäkis anden DP World Tour sejr, da han vandt Oman Open 2020.

Scott Jamieson begyndte ugen som nr. 119 på Race to Dubai ranglisten, og som den eneste formåede han at rykke i top-116, der beholder DP World Tour kortet. Det gjorde han med en flot 3. plads i -16, som han delte med Nacho Elvira.

39-årige Scott Jamieson slutter som nr. 82 på ranglisten, og det er 13. år i træk siden 2011 at han beholder sit DP Wortld Tour kort. Den erfarne skotte har spillet 347 DP World Tour turneringer med en enkelt sejr i Nelson Mandela Championship presented by ISPS HANDA 2012.

Scott Jamieson – Foto: golfsupport.nl
Top-60 i Nedbank og top-50 i Dubai

Der er fortsat to turneringer tilbage, men der er kun 66 spillere i Nedbank Golf Challenge om to uger, heriblandt de 60 bedste på DP World Tour ranglisten, som ønsker at deltage, samt invitationer. Der vil givetvis komme afbud, så kommer man op omkring top-60 kan man komme med i Nedbank.

Sæsonen afsluttes med DP World Tour Championship fra den 16. november, og her er det kun med de 50 bedste på DP World Tour ranglisten, som ønsker at deltage.

Commercial Bank Qatar Masters, resultat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Starttider i US Open 2024, lørdag

Se alle starttider for lørdagens tredje runde af US Open på Pinehurst No. 2 nedenfor. Ludvig Åberg fører i -5 foran Bryson DeChambeau, Thomas Detry...

Åberg fører US Open – Nicolai Højgaard nr. 21 efter 2. runde

Ludvig Åberg overtog føringen i US Open, hvor Nicolai Højgaard er nr. 21. Nicolai Højgaard er nr. 21, mens Frederik Kjettrup missede cuttet. Se...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk