AmatøreliteJasper Stubbs klar til Masters og The Open efter sejr i AAC

Jasper Stubbs klar til Masters og The Open efter sejr i AAC

Australske Jasper Stubbs vandt Asia-Pacific Amateur Championship, AAC, på Royal Melbourne og har dermed kvalificeret sig til både Masters og The Open i 2024, hvis han forbliver amatør.

Med en finalerunde i -2 rykkede Jasper Stubbs fire pladser frem til en delt førsteplads i +1 sammen med kineserne Wenyi Ding, der vandt US Junior Amateur 2022, og Sampson-Yunhe Zheng. De tre var i omspil, og det vandt Stubbs på andet omspilshul.

21-årige Jasper Stubbs, der bor få kilometer fra Royal Melbourne, begyndte ellers dagen seks slag efter Sampson-Yunhe Zheng som på en blæsende finaledag var rundt i +4. 22-årige Zheng førte med fire slag efter tredje runde, hvor han satte ny amatør-banerekord med en 65’er på historiske og verdensberømte Royal Melbourne.

Chuan-Tai Lin fra Taiwan og Max Charles fra Australien delte 4. pladsen i +2.

I top-15 var der også spillere fra New Zealand, Vietnam, Malaysia, Japan og Hong Kong.

Asia-Pacific Amateur Championship er grundlagt af Masters, R&A og Asia-Pacific Golf Confederation (APGC) for at udvikle amatørgolf i regionen. Turneringen blev spillet første gang i 2009, og i år var der 120 deltagere fra 37 forskellige lande.

Det var andet år i træk og fjerde gang i alt at en spiller fra Australien vandt. Harrison Crowe vandt i 2022, og inden sejren var han i St Andrews, hvor han Slog fra en pub til 18. green på St Andrews Old Course – se eller gense den fantastiske video.

Kvalificeret til Masters og The Open

Som en ekstra bonus for at vinde Asia-Pacific Amateur Championship får man en invitation til de to majors Masters og The Open 2024, hvor Jasper Stubbs således er med, hvis han forbliver amatør. Han er også kvalificeret til The Amateur Championship 2024.

Det var sådan Masters 2021 vinderen Hideki Matsuyama kom med i Masters første gang, da han vandt AAC 2010 og igen i 2011. The Open 2022 vinderen Cameron Smith blev nr. 4 i 2011.

Asia-Pacific Amateur Championship, resultat

Kineserne Yunhe Zheng og Wenyi Ding der delte 2. pladsen i Asia-Pacific Amateur Championship 2023 – Foto: Asia-Pacific Amateur Championship

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Nelly Korda vandt Mizuho Americas Open – 6 sejre i 7 turneringer!

Nelly Korda vandt Mizuho Americas Open, og har nu vundet seks af sine seneste syv LPGA turneringer. Der er højdepunkter fra finalerunden i videoen...

Harry Higgs vandt AdventHealth Championship

Harry Higgs vandt AdventHealth Championship på Korn Ferry Tour efter omspil. Harry Higgs og Tanner Gore sluttede i -19 inden Higgs vandt med en birdie...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk