AnbefaletUSA vandt Ryder Cup 2016

USA vandt Ryder Cup 2016

Efter en velspillet finale vandt USA en stor og fortjent sejr i den 41. udgave af Ryder Cup. USA vandt hele 17 – 11 på Hazeltine National Golf Club nær Minneapolis.

Europa havde vundet Ryder Cup de seneste tre gange samt otte af de seneste ti opgør mellem Europa og USA. Inden singlerne havde USA en solid føring på 9½ – 6½. De skulle således mindst have 5 point i de 12 singler for at nå til de 14½ point, som ville give dem sejren.

Det fik de så rigeligt, for USA spillede bedst i singlerne, hvor der blev holet mange lange putts. Ikke kun af amerikanerne, som dog generelt puttede bedre, så de vandt en fortjent sejr.

Forrygende god golf
Der var megen fokus på 1. singlen mellem Patrick Reed og Rory McIlroy. De leverede ved begge at være fem under par efter blot 8 huller. Derfra faldt niveauet lidt, men det var stadig seværdigt og spændende. Reed vandt 1 op, så han blev amerikansk topscorer med 3½ point.

I 2. single vandt Henrik Stenson 3&2 over Jordan Spieth, mens Thomas Pieters vandt 3&2 over J.B. Holmes. Rookien Pieters imponerede stort under Ryder Cup, hvor han blev europæisk topscorer med 4 point.

I sin tredje Ryder Cup optræden vandt Fowler for første gang en single, da han vandt 1 op over Rose, som derimod tabte en single for første gang i sin fjerde Ryder Cup.

Europa var kun 1 point bagud men langt fra sejren
I den 5. single vandt Rafa Cabrera Bello 3&2 over Jimmy Walker. Derefter førte USA kun 10½ – 9½, men på det tidspunkt var USA foran i seks af de sidste syv matcher, så man skulle være meget optimistisk for at tro på en europæisk sejr.

Mickelson og Garcia lavede 19 birdies og én bogey!
Finaledagen startede forrygende i matchen mellem Reed og McIlroy, men den bedste golf blev spillet af Phil Mickelson og Sergio Garcia i den 6. single.

Mickelson lavede ti birdies og en bogey, mens en bogeyfri Garcia lavede ni birdies. 19 birdies og én bogey i matchen som meget passende blev delt. De spillede begge for godt til at tabe.

Moore vandt det afgørende point
Den 7. single mellem Ryan Moore, der fik det sidste wildcard i søndags, og Lee Westwood endte med at afgøre Ryder Cup 2016. Moore vandt 1 op, og bragte USA til 15 point, så de var sikre på sejren.

Brandt Snedeker vandt 3&1 over Andy Sullivan, mens Dustin Johnson vandt den 8. single 1 op mod Chris Wood.

Brooks Koepka vandt dagens største sejr på 5&4 i den 10. single over Danny Willett, mens Martin Kaymer vandt 1 op over Matt Kuchar.

Dagens sidste single vandt Zach Johnson 4&3 over Matthew Fitzpatrick.

I denne artikel er der en nærmere beskrivelse af, hvordan dramaet udfoldede sig søndag. Der er lidt om hver af de 12 singler beskrevet i den rækkefølge, som de blev færdigspillet.

En vigtig sejr for USA og for Ryder Cup
Skal man være lidt objektiv skader det ikke Ryder Cups popularitet, at den europæiske dominans blev brudt. Ingen vil tabe hele tiden, så på den baggrund var det måske godt, at USA vandt. Men om to år må Europa gerne vinde igen, når der spilles på Le Golf National i Paris.

Højlydte tilskuere på godt og ondt
Søndagens finale begyndte med en opfordring til, at de omkring 50.000 heppede på deres hold, men gjorde det i respekt for alle spillere. Og en advarsel om, at man havde en nultollerance overfor tilskuere, som udviste forstyrrende adfærd såsom brug af et vulgært sprog rettet mod spillerne. Ganske enkelt ville man blive bortvist, hvis man generede spillerne.

Der var en god og festlig stemning, men man fik dog ikke helt sat en total stopper for de nedladende tilråb, som man flere gange kunne høre rettet mod nogle af de europæiske spillere. Lidt det som Danny Willetts bror skrev en klumme om, selvom han var meget generaliserende og nedladende i sin beskrivelse.

Det skal siges, at langt hovedparten af de mange tilskuere opførte sig ordentligt. Man nød den gode golf, men gennem hele ugen var der nogle udbrud som man kunne have undværet.

Ryder Cup, resultat

Patrick Reed under Ryder Cup 2016
Patrick Reed under Ryder Cup 2016

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Christofer Rahm vandt ECCO Tour Spanish Open

Christofer Rahm vandt ECCO Tour Spanish Open, der var sæsonpremieren på ECCO Tour og den tredje Nordic League turnering efter to Cutter & Buck...

Jacob Jørgensen blev nr. 3 i Golf Mad Ch’ship på Pro Golf Tour

James Meyer de Beco fra Belgien vandt sin første Pro Golf Tour sejr i Golf Mad Championship på Lykia Golf Links i Tyrkiet, hvor...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk